Te-ai pregătit de vară? Iată 4 trucuri care te vor ajuta!

Te-ai pregătit de vară? Iată 4 trucuri care te vor ajuta!

Vara bate la ușă, iar asta înseamnă costum de baie, picioare și brațe goale. În timpul iernii, avem tendința de a mânca mai mult și de a trece peste câțiva pași în rutina noastră zilnică. Oamenii de știință au descoperit că luarea în greutate atunci când vremea este rece este de fapt parte a instinctului de supraviețuire moștenit de la strămoșii noștri.

Îngrijește-ți pielea

În timpul iernii, pielea feței este cea mai vulnerabilă – este afectată de îngheț, vânt și schimbări de temperatură. Așa că înainte de vară, ai grijă de piele. Uită de scruburile intense sau de orice proceduri care pot dăuna pielii deja epuizate.

În schimb, utilizează tonice și măști făcute în casă pentru a-ți curăța fața. Pentru a curăța pielea grasă, utilizează decoct de mălai, pătrunjel sau rozmarin. Dacă ai pielea uscată, atunci un decoct făcut din mușețel va fi cel mai bun.

Temperaturile scăzute și încălzirea interioară fac ca pielea noastră să fie foarte uscată și deshidratată. Asigură-te că hidratezi întotdeauna pielea, astfel încât aceasta să pară netedă și sănătoasă atunci când porți fuste, rochii și pantaloni scurți. Dacă nu ai deja o loțiune preferată, uleiul de cocos este un hidratant natural deosebit.

Linia bikinilor

Purtarea unui costum de baie înseamnă că toată lumea va putea vedea linia bikinilor. Cea mai ușoară și mai ieftină modalitate de a scăpa de păr în această zonă este rasul. Din păcate, poate apărea senzația de mâncărime când părul începe să crească. De asemenea, dacă ai firul de păr gros sau întunecat, atunci punctele negre sunt aproape întotdeauna vizibile chiar și după un bărbierit proaspăt.

Cealaltă opțiune pentru a obține o linie perfectă a bikinilor este epilarea cu ceară. Acest procedeu  se poate aplica o dată la 1-2 luni, în funcție de viteza de creștere a părului. Pentru a evita părul crescut sub piele, se recomandă exfolierea zonei epilate de cel puțin 2 ori pe săptămână.

Pentru a elimina zonele întunecate, trebuie întotdeauna să îți hidratezi pielea după duș. Poți utiliza loțiuni speciale care vor împiedica creșterea firelor de păr sub piele.

 

Dieta

Pe lângă exercițiile fizice, o dietă sănătoasă este, de asemenea, o parte importantă pentru a avea un corp perfect. Asigură-te că bei suficientă apă. Ar trebui să bei cel puțin 2,5l pe zi.

De asemenea, trebuie să crești consumul de diuretice naturale, cum ar fi castraveți, lămâie, ceai verde etc. Încercă să reduci cantitatea de carbohidrați procesați, cum ar fi pâinea și pastele. Redu și consumul de alcool, deoarece băuturile alcoolice au de fapt foarte multe calorii.

 

Acordă-ți un moment pentru a-ți aprecia corpul

Amintește-ți că fiecare persoană are momentele sale de  nesiguranță și nimeni nu este perfect. Învață să te accepți fizic și mental și nu te mai concentra pe defectele tale.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.