Pregătirea pielii pentru toamnă – 5 sfaturi

Pregătirea pielii pentru toamnă – 5 sfaturi

toamna

Chiar dacă în mod oficial prima zi de toamnă este în data de 23 septembrie, natura deja începe să se transforme: frunzele încep să cadă, iar iarba începe să se usuce. De aceea, ne-am gândit să venim cu sfaturi pentru a-ți pregăti pielea pentru anotimpul friguros și, mai ales, pentru a face o trecere ușoară între vară si toamnă.

Când toamna este pe cale să înceapă și vremea se schimbă, rutina noastră de frumusețe ar trebui să se schimbe și ea. Pregătirea pielii pentru noul sezon este esențială dacă nu dorești ca aceasta să sufere din cauza schimbării vremii, mai ales pentru că s-ar putea să se usuce si să-si piardă elasticitatea. Iată câteva reguli pe care trebuie să le ții minte atunci când îți îngrijești pielea. Toate acestea sunt importante și eficiente, precum este și relaxarea.

Expunerea la soare epuizează colagenul. Colagenul este substanța asemănătoare lipiciului care susține și leagă țesuturile și este responsabilă pentru fermitatea, elasticitatea și protecția pielii. Soarele face colagenul să se descompună, afectează suplețea și accelerează îmbătrânirea timpurie.

Dieta bogată în acizi grași esențiali (pește de apă rece precum somonul și semințele de in) va repara celulele și le va proteja de alte daune, în timp ce dietele bogate în antioxidanți (cereale integrale, legume, fructe și fructe cu coajă lemnoasă) îți vor repara și proteja pielea.

Exfolierea feței și a corpului este regula numărul unu. Scrub-urile și produsele de peeling sunt aici pentru a ne ajuta să scăpăm de celulele moarte și să ne pregătim pielea pentru alte tratamente. Asigură-te că nu alegei tratamente prea agresive, deoarece acestea ar putea cauza leziuni și erupții cutanate. Încearcă săpunul nostru cu mentă și cafea sau buretele natural Luffa pentru o exfoliere gentilă.

Următorul pas este să treci la adevăratul ritual de frumusețe: hidratare! Aceasta înseamnă că ai grijă să alegi creme super-nutritive pentru corpul tău sau uleiuri, cum ar fi uleiul de migdale sau jojoba. În ceea ce privește fața, nu uita să alegeți hidratantul care funcționează cel mai bine pentru tipul de piele pe care îl ai: dacă ai pielea uleioasă sau combinată, alege ceva care nu va face pielea să producă un exces de ulei. Măștile de față pot fi, de asemenea, aliați mari în rutina noastră de îngrijire.

Te poți gândi la un moment mai relaxant decât acesta? Un moment doar pentru tine, cu o mască pe față, o muzică ce îți bucură sufletul și un pahar de vin sau o bucată de ciocolată neagră?

În cele din urmă, hai să vorbim despre protecție – nu trebuie să neglijezi protecția solară în timpul anotimpurilor reci: chiar dacă alegi un produs cu SPF scăzut, totuși ar trebui să porți un fel de protecție solară. Și nu uita de balsamul pentru buze! Este excelent pentru evitarea buzelor crăpate și pentru combaterea efectului de vreme rece asupra buzelor și să fim sinceri … Balsamurile pentru buze sunt dragostea noastră secretă!

Ce mai aștepți? Pregătește-te să ai grijă de pielea ta…

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.