Momente pentru tine

Momente pentru tine


Suntem contemporani cu fuga. Avem impresia că totul se mișcă foarte repede, că nu avem timp să le facem pe toate. Mintea noastră e plină de gânduri despre viitor, dar ea nu trăiește în prezent. Și nu, nu mă refer la acele gânduri despre planurile pe care le facem pentru a atinge niște ținte legate de realizarea profesională ori materială. Mă refer la gânduri mici care ne ocupă tot timpul precum „oare ce trebuie să îmi mai cumpăr, ce trebuie să mai fac?”.
Iar în goana asta după viitor uităm de noi, uităm de esența noastră, de natură, pierdem conexiunea cu noi înșine.

„Carpe Diem”, de câte ori nu am auzit acest aforism? Dar oare cum l-am perceput? Pentru mulți dintre noi „Carpe Diem” înseamnă mai degrabă trăiește clipa la intensitate maximă, plină de adrenalină, de nebunie. Dar oare asta înseamnă? Oare nu înseamnă pur și simplu să fii prezent, să te bucuri de fiecare stare, sentiment, om, lucru, fără a te gândi sau a face planuri legate de ceea ce urmează?

Azi vreau să îți propun să începi un exercițiu în a te gândi la tine și la a fi în prezent 15 minute pe zi. De ce să te gândești la tine? Pentru că, probabil ți-ai dat seama, de tine depinde starea ta de bine. De multe ori ni se întâmplă să fim triști și să aruncăm vina pe oameni și situații care nu au fost create de noi. Trebuie să ne dezvățăm în a face asta pentru că starea noastră de bine, fericirea se află în noi și depinde de noi.

Așadar, îți propun să fii cu tine atunci când faci duș sau baie. Da, ai citit bine, când faci duș! Probabil că în rutina ta nu ți-ai dat seama că nu ești deloc atentă la ceea ce faci când te îmbăiezi. Dar, de fapt, în momentul când faci baie ești singură cu tine. Ți-ai dat seama de asta? Fără copii, partener, prieteni. Ești tu și corpul tău. Momentul tău de intimitate. Și atunci de ce să nu profiți de aceste momente?

Atunci când faci baie îți stimulezi simțuri precum cel tactil, de miros, auz și văz. Despre cum poți stimula aceste simțuri îți voi vorbi într-un articol viitor. Dar acum vreau doar să le conștientizezi. Și să fii prezentă. Și să te gândești la tine.

 

Zile frumoase de toamnă să ai!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.