Miere pentru o piele sănătoasă

Miere pentru o piele sănătoasă

Multora dintre noi ne este frică atunci când vedem prin preajmă o albină. Dar aceste creaturi mici și zgomotoase produc miere și ceară de albine, două ingrediente naturale pentru frumusețe, care au fost folosite pe o scară largă din cele mai vechi timpuri.

Mierea este un umectant natural ceea ce înseamnă că poate atrage și reține umiditatea atât valoroasă a pielii. Este, de asemenea, un antioxidant puternic care ajută la protejarea pielii de deteriorări, precum și un antimicrobian puternic ce ucide bacteriile dăunătoare de pe suprafața pielii. Tăieturile minore, zgârieturile și arsurile pot fi unse cu un pic de miere, accelerând vindecarea și contribuind la prevenirea infecțiilor.

Te poți bucura de puterea albinelor făcând o mască de miere simplă acasă. Este o opțiune accesibilă și sigură în comparație cu un magazin scump, cu chimicale. Cine are nevoie de ele atunci când există o rețetă de mască de miere pentru fiecare tip de piele? Doar amesteci ingredientele potrivite, le lași pe piele timp de 15-30 de minute, clătești și… voila! Ai un tratament săptămânal ușor, dar eficient, de îngrijire a pielii.

 

* Ten normal sau sensibil – poți folosi pentru masca ta doar 2 lingurițe de miere sau mai poți adăuga o picătură de gel organic de aloe vera sau lapte natural;

 

* Ten uscat – 2 lingurițe de miere + puțin piure de avocado și/sau iaurt gras (grecesc,  bio);

 

* Ten gras – 2 lingurițe de miere + puțină argilă din bentonit și un strop de oțet din cidru de mere;

 

* Piele predispusă la acnee – 2 lingurițe miere + un vârf de praf scorțișoară organică;

 

* Puncte întunecate și cicatrici – 2 lingurițe de miere + un strop de suc proaspăt de lămâie bio.

 

Albinele polenizează plantele și din acest motiv sunt absolut esențiale pentru supraviețuirea noastră. Toxinele provocate de om, cum ar fi pesticidele și poluarea industrială, amenință serios populațiile de albine, de aceea este important ca noi să oferim medii sigure pentru ca albinele să prospere. Așa că, atunci când te băzâie o albină, nu încerca să o ucizi ci bucură-te că trăiești într-un mediu în care ea există.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.