Lunile anului în tradiția populară și un săpun pentru fiecare – part. II

Lunile anului în tradiția populară și un săpun pentru fiecare – part. II

Le-am învățat de când suntem mici: mai, iunie, iulie, august și tot așa. (primele 4 luni le găsiți aici) Însă foarte puțini dintre noi știu denumirile lor populare. Fiecare dintre aceste denumiri ascunde o istorioară interesantă! În tradiția românească, anul are 12 fii și sunt reprezentați de ramurile unui copac bătrân. Numele lor au semnificații aparte și sugerează o activitate din viața oamenilor ori o tradiție de demult. Se mai spune din bătrâni că toate lunile care au litera ”r” în denumire sunt luni friguroase, iar cele care nu au, sunt luni cu soare. Numele dat de români lunilor anului nouă ni se par inventive și savuroase, de aceea le-am găsit și un corespondent modern: un săpun natural Deja Vu. Căci tot 12 avem în colecție! 12 fii ai naturii! Așadar, să purcedem a le descoperi!

mai galbenele2Luna Mai – Florar – Săpun natural Deja Vu cu miere, mușețel și gălbenele

Luna Mai mai este denumită în tradiția populară și Florar sau Frunzar. Și asta phttps://web.archive.org/web/20160422090027/https://www.dejavunatural.ro/produs/petit-pixie/entru că este o lună a ierburilor. În trecut se considera că este momentul când Raiul coboară pe Pământ, făcând câmpurile verzi și pline de flori multicolore, pădurea geme de frunziș nou, iar livezile tresar sub adierea vântului. Maieste luna florilor, una dintre cele mai iubite din an, căci soarele este puternic și ne încălzește până în suflet. Frigul s-a dus de tot, lăsând în loc o natură plină de viață și frumusețe. Din latină, Mai vine de la Maius, denumire dată de către Remulus senatorilor români – majores.

Am ales săpunul nostru cu miere, mușețel și gălbenele pentru luna mai pentru că este un săpun plin de soare, în care am adunat tot aurul naturii. Curata pielea cu blandete, o hraneste si previne iritatiile. Este un sapun fara parfum (nu am folosit ulei esential), hranitor, calmant si antibacterian. Poate fi folosit atat pentru piele cat si pentru par.

iunie fructe exotice2Luna Iunie – Cireșar – Săpun natural Deja Vu cu grapefruit, papaya și kiwi

Luna Iunie este luna în care se coc cireșele, cea mai gustoasă perioadă a anului. Mai este alintată și ”luna lui Cireșel”. Denumirea de Iunie vine din latinescu Iunius, de la soția lui Jupiter, zeița Iuno, ocrotitoarea femeilor măritate. Datorită ei, cele mai multe nunți se înfăptuiau în luna iunie, când puterile ei erau maxime.

Am ales săpunul nostru cu Grepfruit, Papaya și Kiwi pentru că parfumul proaspat al acestui sapun iti va inalta spiritul in fiecare dimineata, ajutandu-te sa incepi o zi plina de optimism, caci viata e frumoasa, iar un strop de pasiune o face si mai placuta. O mireasma inaltatoare, pe care o sorbi cu pofta, iti incalzeste inima si te invita la zbor. Daca zeii s-ar imbaia, ar alege sapunul nostru, va spunem sigur, prea placuta e nuanta deosebita de citrice, prea cremos e sapunul, prea lasa pielea fina, dulce si frumoasa.

iulie ceai2Luna Iulie – Cuptor – Săpun natural Deja Vu ceai verde, anason și ceai negru

Luna Iulie este, după cum spune tradiția, perechea lunii Făurar. Fierbintele și înghețul sunt doi poi ai anului. Vorbele din popor ne amintesc că datina prevede ca mijlocul anului să fie pe atât de fierbinte pe cât de rece a fost a doua lună din an. Iulie este luna care își face de cap cu soarele, iar noi avem cu atât mai multă nevoie de hidratare. Te face să te simți de-a dreptul ca într-un cuptor! Numele lunii Iulie vine și de la celebrul Iulius Cezar, născut în această lună din an.

Am ales săpunul nostru cu ceai verde, anason și ceai negru pentru că fiecare dus te va tonifia si te va hidrata in acelasi timp, te vei simti revigorata si-ti vei recapata tonusul in aceasta perioada foarte molesitoare din an. Are un miros inconfundabil, racoritor si intens parfumat datorita uleiurilor eterice pe care le contine din abundenta. De asemenea, fiind o lună în care ne expunem foarte multa piele, sapunul nostru ajuta si cu celulita, ingredientele refac celulele si redau frumusetea si stralucirea pielii.

august castravete2Luna August – Gustar – Săpun natural Deja Vu cu castravete și aloe vera

August este luna denumită în popor și Gustar sau Secelar. Este una din lunile în care grădinile abundă de legume și recolte de tot soiul. Este o lună bogată! Denumirea vine de la ”gust”. De asemenea, August vine de la numele primului împărat roman: Cezar August, care și-a dorit ca luna în care s-a născut el să aibă tot 31 de zile, ca și luna lui Iulius Cezar.

Am ales pentru luna august săpunul nostru cu castravete și aloe vera, căci este ispititor de varatic, am spune! „L’amour Vert” este sapunul inspirat din bogaţia proaspata a verii, impletirea castravetelui (dimpreuna cu coaja, desigur, caci aceasta este foarte bogata in nutrienţi) cu floarea de aloe vera şi argila verde au facut din acest sapun un delicat tratament pentru piele, ajutand-o sa ramana tanara, diminuand ridurile şi oferind pielii un efect de luminozitate.  Orice ten va aprecia cantitatea impresionanta de potasiu, fier, siliciu şi fosfor din acest sapun. De asemenea, spalandu-te pe faţa cu „L’amour Vert” in fiecare zi iţi vei bucura porii cu vitamina C, vitamina A şi alte vitamine din complezul B, toate ajutand in procesul natural de regenerare a pielii

 

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.