Îngrijirea pielii: 8 beneficii ale cuișoarelor pe care trebuie să le știi!

Îngrijirea pielii: 8 beneficii ale cuișoarelor pe care trebuie să le știi!

Cuișoarele, supranumite și „Doctorul celor 100 de boli”, sunt bobocii nedeschiși ai arborelui de cuișoare.
Au o aromă dulce-amăruie, conținând taninuri, betacaroten, flavonoide, o varietate de fitnutrienți, fibre alimentare, calciu, magneziu, mangan, acizi grași Omega-3, vitamina K, fibre alimentare și vitamina C.
Iată 8 beneficii pe care le aduc cuișoarele în îngrijirea pielii:
Tratează acneea.
Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, antiseptice, care dezinfectează pielea predispusă la acnee și luptă împotriva bacteriilor cauzatoare de acnee.
Te scapă de cercurile negre din jurul ochilor.
Combate infecțiile fungice.
Uleiul de cuișoare are o activitate antifungică puternică, care o face extrem de eficientă în tratarea infecțiilor fungice cum ar fi eczemele apărute la nivelul unghiei.
Reglează excesul de ulei produs de piele.
Pielea care produce uleiuri excesiv poate fi reglată folosind tratamente cu scorțișoară. Aceasta are proprietăți astringente care reduc excesul de ulei și strânge porii care sunt măriți.
Ajută la eliminarea petelor  apărute la nivelul pielii și a negilor.
Uleiul de cuișoare te poate scăpa de petele, negii și alte creșteri anormale apărute la nivelul pielii! Are proprietăți puternice antiseptice, antimicrobiene, antifungice, antibacteriene.
Curăță pielea
Cu ajutorul cuișoarelor putem exfolia delicat pielea moartă și o face să pară mai sănătoasă și mai clară.
Tratează arsurile, tăieturile și rănile.
Proprietăți antioxidante.
Nici unul dintre celelalte uleiuri esențiale nu are proprietăți antioxidante atât de mari ca uleiul esențial de cuișoare. Suntem familiarizați cu faptul că antioxidanții sunt foarte buni pentru menținerea sănătății pielii și a corpului. Uleiul esențial de cuișoare este bogat în minerale, cum ar fi potasiul, sodiul, fosforul, fierul și vitaminele A si C.
Atenție! Uleiul esențial de cuișoare nu este recomandat a fi folosit în stare pură direct pe piele. De aceea, îți recomandăm să îl folosești sub supravegherea unui specialist, sau, mai bine, îți recomandăm săpunul natural Deja Vu „Echec et Mat” care conține pudră de scorțișoară și argilă, un săpun hidratant perfect în anotimpul rece.

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.