Înapoi la școală: 10 Sfaturi pentru Părinți

Înapoi la școală: 10 Sfaturi pentru Părinți

Începutul unui nou an școlar poate fi un moment de mare entuziasm … și anxietate. Clamează temerile copilului (și ale tale) cu aceste sfaturi aprobate de profesori.

Adoptă o atitudine pozitivă despre școală.

Dacă părinții manifestă entuziasm pentru ceea ce poate însemna experiența școlară, este mai probabil pentru copil să aștepte cu nerăbdare acest lucru.

 

Fii atent/ă la învățare.

În cazul în care copilul tău se simte puțin anxios despre revenirea la școală, păstrează o atitudine pozitivă. Amintiți-vă evenimentele amuzante și incitante, excursiile, proiectele și așa mai departe, din anii trecuți și arată entuziasm pentru oportunitățile de a învăța lucruri noi în anul următor.

 

Descoperă cu el.

Ducerea copiilor mai mici la clasă poate ajuta la tranziție. Familiarizează-ți copilul cu locurile cheie cum ar fi baia, sală de gimnastică, bibliotecă și, dacă există, cantina – se va simți mai încrezător dacă știe unde este totul.

 

Cumpărați rechizitele împreună.

Cumpărarea consumabilelor școlare cu copilul tău poate fi o modalitate amuzanta de a-i da o responsabilitate. Spune-i parametri, dar permite-i să-și aleagă un rucsac, o cutie de prânz, o sticlă de apă, haine noi și câteva articole de bază (creioane, carioci, stilou etc.).

 

Vorbește-i.

Conversațiile despre școală sunt importante. Îi arată că îi prețuiți educația. Încercă să eviți întrebările generale, cum ar fi „Cum a fost ziua ta.?” Acestea vor produce cel mai probabil răspunsuri de un singur cuvânt. În schimb, fii specific.

 

Continuă educația acasă.

Ajutarea copilului la teme este o modalitate eficientă de a arăta grija pentru ceea ce învață la școală. Expunerea proiectelor copilului în jurul casei îl va ajuta, de asemenea, să îi menții entuziasmul în învățare.

 

Implică-te!

Participarea la evenimentele școlare este un aspect critic al afișării sprijinului și al entuziasmului pentru experiența de învățare a copilului tău. Participarea la activitățile școlare este, de asemenea, un mod valoros de conectare la comunitatea școlară. Poți învăța multe despre școală, doar vorbind cu colegii părinți.

 

Ține-ți ochii (și urechile) deschiși.

Dacă obiceiurile de mâncare sau de somn ale copilului s-au schimbat drastic, poate fi un semn că el are dificultăți de adaptare la noul său grad de învățare.

 

Citește, citește, citește!

Citirea alături de copilul tău este o modalitate neprețuită de a petrece timp de calitate împreună. În plus, față de alte beneficii pe termen lung, citirea împreună poate fi, de asemenea, o modalitate practică de a discerne nivelul șui de lectură.

 

Conectează-te!

Comunicarea în mod regulat cu profesorul copilului tău este o parte esențială a îngrijirii educației sale. Profesorii te pot atenționa asupra oricărei dificultăți emoționale, sociale sau academice pe care o percep în copilul tău. Același lucru este invers: anunță profesorii despre schimbări care ar putea afecta comportamentul copilului tău la școală. Câteva exemple sunt boala, divorțul, moartea unui membru al familiei, o mutare recentă sau un părinte care obține un nou loc de muncă.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

 

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.