Goji – un superfruct din făbricuța noastră – elixirul tinereții veșnice!

Goji – un superfruct din făbricuța noastră – elixirul tinereții veșnice!

3c6e0bc990bbc662bd399caacb985319Noi folosim fructele Goji în săpunul nostru citric „Parfum d`Agrumes”. E un săpun tonic și plin de bunătăți, folosit regulat este un excelent tratament anti-îmbătrânire pentru epidermă, și, unde este nevoie, are și efect antiacneic. Iar asta datorită minunatelor bobițe roșii Goji pe care le adăugăm la săpun în faza de trace, adică după ce uleiurile au fost saponificate. Astfel, toată bogăția din fructe se păstrează.

Dar cu ce se laudă fructele Goji? Dacă este să o luăm matematic, Goji conţin 18 amino acizi care formează un bloc de proteine, conţinand 8 substanţe necesare vieţii, precum izoleucina şi tritofan, 21 de minerale: zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte rar. Sunt bogate in zeaxantina şi betacaroten (mai mult ca morcovii), au de 400 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, vitaminele B1, B2, B6, B12 şi vitamina E.

f74bbfa51de579e12e25077914fd25a6

Așadar, am descoperit în cercetările noastre că multitudinea de elemente deosebite din fructele Goji, cu efect antioxidant, multiprotector fac ca sapunul cu nostru cu fructe sa fie ideal pentru orice tip de ten chiar şi cel sensibil. Însă pentru că sunt mereu sub nasul nostru în făbricuța de săpun și pentru că ele sunt și comestibile și uneori mai ciugulim din pungă, ne-am întrebat la ce mai sunt ele bune pentru sănătatea noastră.

Așa am descoperit minunata lume naturistă din spatele acestor fructe. Ele sunt foarte similare cu cătina albă românească și au început să fie cultivate și la noi. Sunt originare din Tibet și cresc pe ramurile unui arbust nespinos. Fructele neuscate sunt roșiatice și cărnoase, cu multe semințe. Au un gust mai puțin acru decât cătina alba de la noi, ceea ce le face să fie mâncate mai cu placere. Și ar trebui să facem asta zilnic, mai ales acum, când sezonul rece se apropie. Goji sunt pline de vitamina C organică, așa cum ne arată matematica lor, ceea ce le face foarte utile organismului pentru că ajută imunitatea.

f9457b162c8994c508985066139c9536Goji, polivitamina naturală, este foarte utilă și la:
– Afecțiuni ale ochiului (datorită betacarotenului)
– Ajută în timpul sarcinii și alăptării.
– Previne alergiile.
– Ajută la fixarea fierului în organism atunci când corpul are probleme cu asimilarea.
– Ajută la ameliorarea stărilor de stres
– Ajută în momentele de efort fizic sau intelectual intens.
– Micșorează tensiunea arterială și scade colesterolul rău.

Fructele Goji consumate în fiecare zi înseamnă un aport complet de nutrienți pentru o dietă echilibrată. Fie că le consumați așa uscate, sub formă de infuzie, tinctură, marmeladă, sirop, vin sau extract uleios, acestea își păstrează aportul benefic pentru organism. Noi preferăm fructele uscate și le consumăm la micul dejun în cereale, le punem în salate sau în smoothie-uri sau le mâncăm așa goale, ca o mica gustare.

a61b57903dc7fdd04bc10ee782a17665

 

Legenda aduce în lumina poveștii fructelor Goji un trib antic care, deși sărac, trăia până la 80 de ani, iar corpurile lor se păstrau frumoase, părul le era sănătos și fața fără riduri. Se pare că secretul lor erau fructele Goji, care infuzau apa râului de unde membri tribului beau în fiecare zi. Un elixir al frumuseții cu aceleași puteri și astăzi, care e atât de la îndemână încât e păcat să nu-l includem în îngrijirea noastră zilnică, internă și externă.

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.