Beneficiile expunerii moderate la soare

Beneficiile expunerii moderate la soare

Cu toții știm de ce nu este bine să ne expunem la soare, dar prea puțin se vorbește despre beneficiile expunerii moderate la soare.

Așadar, ți-am pregătit 5 beneficii ale expunerii la soare:

  1. Ajută la ameliorarea depresiei

Soarele intervine în echilibrul nostru psihologic: ne redă buna dispoziție și tonusul. Numeroase studii au dovedit că lipsa luminii poate provoca depresie sezonieră în perioada toamnă-iarnă. Cum se explică efectul antidepresiv al soarelui? Razele solare cu undă vizibilă provoacă în organism, din momentul în care lumina este percepută, o descărcare de endorfine, acei hormoni care ne dau sentimentul de fericire și liniște. Prin urmare, profită de razele binefăcătoare și plimbă-te zilnic 15 minute în plină lumină naturală (înainte de ora 11.00 sau după ora 18.00).

  1. Ameliorează acneea

Expunerea la soare are un efect benefic asupra pielii afectate de acnee și eczme, dar este importantă și pentru cei ce au probleme cu psoriazis, accelerând vindecarea bolii datorită acțiunii cicatrizante, antiinflamatoare și antiseptice.

  1. Îmbunătățește aspectul pielii

Razele infraroșii au efect antiseptic asupra pielii, acționând asemenea unui dezinfectant. Iată de ce, după câteva zile de plajă, vei observa că ai tenul mai curat și pielea mai fină. Reține însă că această acțiune pozitiva a soarelui este valabilă doar dacă ai o piele lipsită în general de probleme. Dacă ai un ten cu tendințe acneice, la revenirea din vacanță te-ai putea trezi cu surprize neplăcute. Deși razele infraroșii curăță, sub efectul ultravioletelor porii se astupă și coșurile pot reapărea mai violent. Așadar, protejează-te cu o loțiune solară specială pentru piele acneică.

  1. Soarele îmbunătățește calitatea somnului

În momentul în care lumina naturală intră în contact cu ochii, nervul optic transmite un mesaj glandei cerebrale care produce melatonină, hormonul necesar inducerii somnolenței, și îi comandă oprirea secreției acestei substanțe până la apusului soarelui. Astfel, expunerea la razele UV în timpul zilei creste producția de melatonină noaptea, asigurând un somn liniștit și neîntrerupt.

  1. Întărește sistemul imunitar

Razele soarelui stimulează formarea globulelor albe din sânge (leucocite), care ucid bacteriile și virușii. Tot leucocitele sunt cele care luptă împotriva diverșilor compuși toxici din organism și întăresc imunitatea. Soarele stimulează și activitatea ficatului, care filtrează și evacuează deșeurile și, în același timp, ajută corpul să elimine substanțele chimice toxice precum mercur, benzen, cobalt, pesticide, pe care le absorbim din apa impură ori din aerul poluat.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.