Află cum ți se regenerează organismul în 365 de zile

Află cum ți se regenerează organismul în 365 de zile

Întregul corp se regenerează în mai puțin de 2 ani – 98% în 365 de zile. Fiecare celulă din corpul tău moare la un moment dat și este înlocuită de celule noi. Așadar, fiecare zi este o oportunitate în reconstruirea corpului tău.

Sângele

Sângele nostru este în principal fabricat dintr-un fluid numit plasmă, care este în principiu apă cu factori de coagulare. Restul sângelui constă în celule roșii, celule albe și trombocite. Durata medie de viață a globulelor roșii este de aproximativ 115 zile, în timp ce durata de viață a celulelor albe din sânge depinde de tip, de la 24 de ore la ani. Trombocitele, pe de altă parte, durează în jur de 8 până la 9 zile.  Datorită numărului enorm de celule necesare pentru ca sângele nostru să funcționeze, măduva osoasă le umple într-un ritm continuu.

Pielea

Stratul exterior al pielii noastre este proiectat astfel încât să fie îndepărtat și înlocuit. Acest lucru ne păstrează pielea într-o stare de reparație constantă, menținându-și capacitatea de a servi ca o barieră pentru lumea exterioară. Pielea noastră păstrează funcția de a ne proteja, regenerându-se o dată la 2 până la 4 săptămâni.

Ficatul

Ficatul este unul dintre cele mai harnice organe. Detoxifică sângele, produce factori de coagulare, ajută la digestie, metabolizează medicamentele și ajută la reglarea metabolismului carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Având în vedere volumul de muncă zilnic cu care se confruntă ficatul, trebuie să se regenereze destul de repede. În medie, celulele hepatice au un timp de lucru de aproximativ 300 până la 500 de zile.

Stomacul și intestinele

Sistemul nostru digestiv este expus substanțelor dure pe care corpul nostru le poate produce. Aceasta include acid clorhidric și enzime digestive. Pentru ca sistemul nostru să facă față unor astfel de substanțe puternice, trebuie să se regenereze într-un ritm rapid. Timpul de rulare pentru aceste celule este de aproximativ 2-5 zile.

Oasele

Oasele noastre pot părea complet statice și neschimbate atunci când ajungem la maturitate – din moment ce greu observăm o creștere din exterior. Cu toate acestea, în interiorul corpului nostru este o poveste cu totul diferită. Oasele noastre sunt alcătuite din celule care reînnoiesc constant structura necesară pentru a face sistemul nostru scheletic robust. În medie, durata de viață a acestor celule este de aproximativ 6 până la 9 luni. Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim, timpul de lucru începe să dureze mai mult. Acest lucru duce la creșterea fragilității a oaselor, observate la vârstnici.

Plămânii

În medie, o persoană medie respiră de aproximativ 30.000 de ori pe zi. Având în vedere acest număr uimitor, îți poți imagina uzura. Din fericire pentru noi, plămânii noștri se regenerează la fiecare 2-3 săptămâni.

 

Fascinant, nu? Suntem un organism bine gândit, iar magia și miracolul îl avem în noi!

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

 

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.