Află cum să te ții departe de răceala!

Află cum să te ții departe de răceala!

Poate fi dificil să rămâi bine când te afli în apropierea cuiva care se luptă cu tuse, febră și frisoane. Germenii se răspândesc mai ușor în spații mici. Cu toate acestea, te poți apăra dacă știi că există modalități corecte (și greșite) de a te comporta când ai pe cineva răcit în apropiere.
Așadar, încearcă aceste strategii de ținere la distanță a răcelii sau gripei.

Ia-ți doza de proteine.
Cercetările arată că dietele care sunt prea scăzute în proteine pot să diminueze sistemul imunitar. Asigură-te că mănânci hrană bogată în proteine pe parcursul zilei, în special pește, ouă și iaurt.

Dezinfectează suprafețele.
Oprirea răspândirii germenilor înseamnă să asiguri curățarea și dezinfectarea suprafețelor dure cum ar fi blaturile, mesele, mânerele frigiderului, cheile și robinetul. Nu uita nici de telecomenzi, calculatoare, laptopuri și telefoane. Unii germeni pot trăi în aceste locuri timp de până la 24 de ore.

Spală-te mai des pe mâini.
Și trebuie să o faci mai bine decât o clătire rapidă sub robinet. Freacă-ți mâinile împreună cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Nu uita să te cureți între degete și sub unghii. De asemenea, nu uita să îți ții mâinile departe de nas, gură și față. Vezi în imaginea alăturată cum trebuie să ne spălăm mâinile corect.

Răsfață-ți sistemul imunitar.
Corpul tău face o treabă remarcabilă protejându-te împotriva bolilor de cele mai multe ori, mai ales atunci când îți păstrezi sistemul imunitar în formă maximă. Mănâncă multe fructe și legume și asigură-te că te odihnești îndeajuns. Practicarea exercițiilor fizice zilnic, menținerea sub control a stresului și limitarea alcoolului ajută de asemenea.

Nu împărți alimente sau băuturi, veselă sau prosoape cu oameni bolnavi.
Nu uita să arunci periuțele de dinți după ce toată lumea se vindecă. Ține periuța de dinți a unei persoane bolnave separate de restul familiei. Ea pot constitui un teren de reproducere pentru germeni.

Nu lăsa copiii răciți să-și împartă jucăriile cu cei sănătoși.
Dacă se întâmplă, asigură-te că dezinfectezi jucăriile.

Evită pe cât cu putință persoanele răcite.
Poate fi dificil să eviți complet o persoană bolnavă în casa ta, mai ales dacă tu ești cea care se ocupă de el/ea. Dar, uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a rămâne bine este să păstrezi distanța. Dacă poți, dă persoanei bolnave propria ei cameră de dormit și relaxare. Aprovizioneaz-o cu lucruri de care va avea nevoie, cum ar fi așternuturi, prosoape, coș de gunoi, medicamente și sticle de apă. Și limitează lista de oaspeți. Singura persoană care ar trebui să intre și să iasă din camera celui răcit este persoana care are grijă de el.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să ții răceala departe de tine și de cei dragi ție!

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.