Află care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a avea o piele perfectă – partea a II-a

Află care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a avea o piele perfectă – partea a II-a

Dacă în articolul precedent am vorbit despre cum ne ajută anumite alimente în a avea o piele impecabilă, astăzi vom afla cu ce trebuie să ne hrănim pentru a combate cele mai întâlnite probleme ale pielii. Să începem:

Cum poate alimentația cauza eczemele?

Eczema este o afecțiune a pielii care începe, de obicei, ca o roșeață neuniformă, adesea pe mâini, dar poate apărea oriunde pe piele. Deși există mulți factori declanșatori, una dintre cele mai des întâlnite cauze este sensibilitatea la alimente. Cele mai frecvente alimente sunt laptele, ouăle, peștele, brânza, nucile și aditivii alimentari. Omega-3, zincul și vitamina E pot ajuta la reducerea simptomelor cauzate de apariția eczemelor.

Cum poate alimentația cauza acnee?

Acneea este cauzată de infecția glandelor sebacee la nivelul pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni. Pentru a evita acneea trebuie să elimini din alimentația ta grăsimile saturate și hidrogenate din margarină și alimentele procesate. De asemenea, nu mai consuma alimente tip fast-food, precum și alimentele ce au un conținut mare de zahăr. În schimb, consumă mai multe legume crude,  cereale, fructe proaspete și pește.

Cum poate alimentația cauza psoriazis?

Psoriazisul este o boală de piele, care se manifestă prin descuamări (mătreață) însoțite de mâncărime și pete roșii de dimensiuni diferite pe piele. Regiunile afectate frecvent fiind zona articulațiilor genunchiului, cotului ca și pielea capului. Arsurile solare, alcoolul, fumatul, obezitatea și stresul sunt câteva dintre cauzele apariției acestei boli. În tratarea psoriazisului, pe lângă tratamentul recomandat de medic, este bine să introducem în alimentația noastră acizii grași esențiali din uleiul de pește sau din piulițele presate la rece și uleiurile de semințe. Precum și plante ca turmericul, ardeiul roșu, ghimbirul, chimenul, fenicul, rozmarinul și usturoiul, care au o acțiune antiinflamatoare.

 

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.