9 Motive pentru care este bine să consumi cafea în fiecare zi

9 Motive pentru care este bine să consumi cafea în fiecare zi

Cafeaua este pur și simplu o băutură uimitoare. Nu numai că are un gust minunat și o aromă deosebită, dar poate fi benefică pentru sănătatea ta. Chiar dacă s-a creat în jurul cafelei un mit că ar fi dăunătoare, am strâns pentru tine mai multe beneficii pe care cafeaua le aduce sănătății tale.

Cafeau revigorează, reduce starea de oboseală, îmbunătățește alimentarea cu sânge a creierului și stimulează memoria.

Previne depresia. Conține o enzimă responsabilă pentru sentimentul de bucurie și plăcere. Depresia este o tulburare mintală gravă și foarte frecventă în zilele noastre, care determină o calitate a vieții semnificativ redusă. Într-un studiu publicat la Harvard în 2011, femeile care au băut 4 sau mai multe cești de cafea pe zi au avut un risc de 20% mai mic de a deveni deprimate. Un alt studiu efectuat la 208.424 de persoane a constatat că cei care au băut 4 sau mai multe cești pe zi au fost cu 53% mai puțin probabil să moară prin sinucidere

Accelerează metabolismul. Cofeina se găsește în aproape fiecare supliment comercial de ardere a grăsimilor – și pentru un motiv bun. Este una din puținele substanțe naturale dovedite că ajută la arderea grăsimilor. Mai multe studii arată că cofeina poate crește rata metabolică cu 3-11%. Alte studii indică faptul că cofeina poate crește în mod specific arderea grăsimilor cu până la 10% la persoanele obeze și la 29% la cele slabe.

Cu toate acestea, este posibil ca aceste efecte să scadă în cazul consumatorilor de cafea pe termen lung.

Cafeaua poate provoca creșteri ușoare ale tensiunii arteriale, care de obicei se diminuează în timp. Consumatorii de cafea nu prezintă un risc crescut de boli de inimă și au un risc ușor mai mic de accident vascular cerebral.

Este un puternic afrodiziac.

Previne îmbătrănirea.

Are un impact puternic asupra sistemului imunitar si digestiv.

Cafeaua ne ajută să ne protejăm dinții de cariii (doar dacă o consumăm fără zahăr)

Scade riscul dezvoltării bolilor precum cancer la ficat, diabet, ciroză și Alzheimer. Ficatul tău este un organ uimitor care are sute de funcții importante. Interesant este că cafeaua poate proteja împotriva cirozei – persoanele care beau 4 sau mai multe cești pe zi au un risc de până la 80% mai mic de a dezvolta boli ale ficatului.

Așadar, dacă îți place gustul cafelei sau o tolerezi, nu ezita să consumi cel puțin o ceașcă de cafea pe zi.

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.