8 Soluții naturale pentru îngrijirea unghiilor

8 Soluții naturale pentru îngrijirea unghiilor

Indiferent dacă ți le dai cu lac sau le preferi naturale, lungi ori scurte, unghiile puternice și lucioase arată mereu bine și indică starea de sănătate generală. Unele dintre noi sunt mai norocoase și au unghii puternice de la sine. Dar sincer vorbind, întotdeauna este loc de mai bine. Iar natura are foarte multe de oferit în privința asta.

Vitamina E. Uleiul cu vitamina E îmbunătățește nu numai starea reală a unghiilor, ci si patul unghiilor. Este cunoscut pentru repararea și îndreptarea unghiilor deteriorate și fragile și pentru vindecarea cuticulelor. Îmbunătățește circulația sanguină și creșterea unghiilor.

Aplică uleiul de vitamina direct pe unghie și patul unghiei.

Uleiul de Cocos. Uleiul de cocos este un antioxidant bun, protejând unghiile de efectul negativ al radicalilor liberi. Uleiul de cocos are și caracteristici antibacteriene și antifungice foarte bune.

Aplică ulei de cocos cald pe unghii și pe pielea din jurul lor și masează până când este absorbit.

Oțet din cidru de mere. Oțetul de cidru de mere este foarte bun pentru îndreptarea unghiilor, înmuierea cuticulelor și, de asemenea, ajută unghiile să crească mai repede.

Adaugă o lingură de oțet la un pahar de apă caldă și înmoaie-ți degetele timp de câteva minute. Poți repeta acest procedeu zilnic, până când ești mulțumită de rezultate.

Suc de lămâie. Lămâia are un conținut ridicat de vitamina C, care accelerează producerea de colagen și întărește unghia. Sucul de lămâie albește unghiile și vindecă orice micro-fisuri.

Stoarce o jumătate de lămâie, amestecați cu 1 cană de apă caldă și înmoaie-ți  unghiile timp de 5-10 minute.

Ulei de măsline. Uleiul de măsline este deosebit de bun pentru hidratarea și hrănirea unghiilor. Este bogat in vitamina E, care repară orice deteriorare a unghiilor și stimulează creșterea lor.

Aplică uleiul de măsline cald pe unghii. Masează timp de 5-10 minute.

Gălbenuș de ou. Gălbenușul de ou conține o cantitate mare de vitamină A și acizi grași, ceea ce îl face foarte eficient pentru întărirea unghiilor slabe, subțiri și fragile și pentru netezirea și hidratarea cuticulelor. Pentru a obține un nivel de beneficii mai mare, adăugă și miere, care are proprietăți antifungice.

Amestecă un gălbenuș cu 1/2 lingură de miere caldă, se aplică amestecul pe unghii și pielea din jurul lor, se lasă timp de 15 minute și se spală.

Ulei de migdale. Uleiul de migdale este are un conținut ridicat de vitamina A, B și E. Repară, hidratează,  hrănește unghiile și înmoaie cuticulele.

Aplică ulei de migdale cald pe unghii și pielea din jurul lor și masează timp de 2-3 minute. De asemenea..

Ulei de jojoba. Uleiul de jojoba conține câteva tipuri de acizi grași, antioxidanți, vitamine și minerale, ceea ce îl face extrem de eficient pentru ca unghiile să fie mai puternice și mai groase.

Aplică ulei de jojoba cald pe unghii și pielea din jurul lor și masează timp de 2-3 minute.

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.