8 recomandări pentru un somn odihnitor

8 recomandări pentru un somn odihnitor

O treime din viață o petrecem dormind. Calitatea odihnei precum și a stării noastre de sănătate depinde de postura pe care o avem în timp ce dormim, dar și de ceea ce facem înainte de a ne duce la culcare.
Am strâns pentru tine informații despre cele mai comune probleme din timpul somnului și despre cum le poți rezolva.
1. Durerile de umăr
Dacă te trezești dimineața sau în timpul nopții cu dureri la umăr îți recomandăm să eviți să dormi pe o parte, mai ales pe umărul care te doare. De asemenea, trebuie să nu dormi pe burtă deoarece în această poziție umerii nu stau aliniați.
Cea mai bună poziție de dormit este pe spate. Pune-ți o pernă subțire (este recomandată un ortopedică) sub cap. Ia o altă pernă și așeaz-o pe burtă și ține-o în brațe. Astfel, umerii tăi vor fi într-o poziție stabilă și corectă.
Dacă nu poți dormi pe spate, încearcă să dormi pe partea care nu te doare. Adună-ți picioarele ușor spre piept și pune-ți o pernă între genunchi. De asemenea, dormitul cu mâna sub cap nu este recomandat deoarece provoacă o poziție care nu este naturală pentru umărul tău.
2. Durerile de spate
Menținerea poziției naturale a coloanei este foarte importantă atunci când ai dureri de spate. Dacă salteaua ta este foarte, foarte moale, este timpul să îți achiziționezi alta!
Dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru tine. Așează o pernă sub genunchi pentru a menține linia naturală a coloanei și pentru a reduce tensiunea din tendoane.
Dacă ești o persoană care doarme pe burtă, așează-ți o pernă în partea inferioară a abdomenului astfel încât partea inferioară a spatelui să nu se miște.
Dacă îți place să dormi pe o parte, atunci este mai bine să adopți poziția de fetus. Trage-ți picioarele ușor spre piept, păstrând spatele în mod natural arcuit. Pune-ți o pernă mică între genunchi. Acest lucru te va ajuta să reduci greutatea de pe partea inferioară a spatelui.
3. Dureri ale cefei
La fel ca și în cazul durerilor de spate, gâtul trebuie să fie susținut în timp ce dormi.
În general, dormitul pe spate cu o pernă sub cap și alta sub fiecare braț este cea mai bună opțiune. Persoanele cu probleme de gât ar trebui să-și aleagă pernele foarte atent, iar cel mai bine este să aleagă perne ortopedice sau rulouri.
Dacă preferi să dormi pe o parte, asigură-te că perna ta nu este prea mare. Nu trebuie să fie mai groasă de 12 cm. Ideal ar fi ca înălțimea pernei să se potrivească cu lățimea umerilor pentru a-ți menține gâtul în poziția corectă.
Dacă dormi pe burtă folosește cea mai subțire pernă pe care o găsești. Este recomandat să nu dormi deloc în această poziție deoarece dormitul având poziția capului întors pe o parte îți va înțepeni gâtul.


4. Insomniile
Poate fi dificil să îți interzici folosirea telefonului și a calculatorului înainte de culcare, dar ar trebui. Ajută cu adevărat dacă ai probleme cu adormirea. Lumina de pe ecrane afectează ciclurile noastre de somn-trezire.
Evită consumul de cafea, băuturi energizante, sucuri, ceai negru, ciocolată cu cel puțin 6 ore înainte de a merge la culcare.
De asemenea, sunt recomandate exercițiile fizice dimineața și după-amiaza. Acest lucru îți va tonifia întregul corp, va îmbunătăți circulația sângelui și te va să adormi mult mai repede.
5. Te trezești în timpul somnului
Dacă te trezești des în mijlocul nopții, nu trebuie doar să te oprești din a folosi gadgeturile înainte de a merge la culcare, dar și să eviți consumul de alcool înainte de culcare. Alcoolul perturbe echilibrul apei din corp și afectează ciclul somnului.
În plus, verifică temperatura din cameră. Temperatura ideală de dormit este de 20-22°С.
6. Nu te poți trezi dimineața
Toată lumea pare să sufere de această problemă, dar, destul de ciudat, este foarte ușor de rezolvat. Setează-ți alarma la aceeași oră în fiecare zi (chiar și în weekend-uri). De asemenea, dacă vrei să te trezești mai devreme, trebuie să te culci devreme!
7. Sforăitul
Dacă ai tendința de a sforăi, evită să dormi pe spate. În această poziție, țesuturile gâtului se îndoaie și limba ta cade înapoi în gât, îngustând căile respiratorii.
Alege-ți perna cu atenție. Pernele foarte moi îți pot face capul să se stea aplecat pe spate și astfel să crească șansele de a sforăi. Folosește o pernă suplimentară sau ridică capul patului câțiva centimetri pentru a împiedica limba să cadă înapoi peste trahee.
Dormi pe o parte. Cu capul în poziție naturală, nimic nu va restrânge fluxul de aer.
Execută exerciții speciale. Exercițiile musculare ale limbii și ale gâtului te pot ajuta la întărirea lor și la reducerea sforăitului.
8. Crampe ale piciorului
Crampele de la nivelul piciorului sunt, de obicei, spasme bruște sau strânse ale mușchilor. Aproape 80% dintre persoane suferă de această problemă, indiferent de vârstă. Crampele piciorului pe timp de noapte sunt cel mai adesea legate de unele boli, afectarea nervilor sau lipsa de oligoelemente. Dacă această afecțiune se manifestă prea des, consultă un medic.
O modalitate bună de a opri crampele piciorului este de a ține mușchii picioarelor întinși. Poți încerca să faci yoga sau să îți masezi picioarele înainte de culcare.

Reține: dacă dorești să obții rezultate bune și să ai parte de un somn odihnitor, trebuie să faci exerciții regulate.

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.