7+1 motive pentru care iubim levantica

7+1 motive pentru care iubim levantica

Ahhh, iubim levănțica! Îi iubim mireasma, paleta de culori care umple câmpurile ca o pictură, îi iubim florile aranjate în mici buchețele, dar cel mai mult îi iubim proprietățile. De aceea am presărat cu poftă în săpunul nostru ”aurul mov” al lavandei. „Matins de Lavande” are un aspect de vis și un parfum îmbătător, senzual și proaspăt, o sărbătoare a simțurilor, nu alta! De aceea am ales ca titlul acestui articol să se numească ”7+1 motive”, acel +1 îl reprezintă săpunul nostru natural cu levănțică, de care suntem foarte mândri!

e79d67821577ba99b9aef1f4d39b8632Știați că florile de lavandă şi uleiul esenţial de lavandă sunt ingrediente cu proprietaţi uimitoare de vindecare şi infrumuseţare. Lavanda este o floare perenă, iar cele mai mari cantităţi se găsesc în Franţa. Este atât de rezistentă încât poate trăi până la 80-100 de ani! Există 28 de specii diferite, însă acestea au aspectul comun, un semiarbust stufos, cu frunze liniare, purpurii. Denumirea îi provine de la verbul latinesc „lavera”, care insemna „a spala”, caci insăşi romanii işi parfumau apa de baie cu lavandă. Uleiul esenţial extras din levaţica este foarte benefic pielii şi tratamentelor destinate acesteia, grăbind vindecarea ei datorită propritaţilor sale antifungice, antiseptice, calmante şi regenerative, stimuland relaxarea pielii.

Untitled-2Și pentru că în făbricuța noastră suntem înconjurați deseori de flori de lavandă, ne-am documentat și-am descoperit și alte utilizări ale frumoaselor flori. Le enumerăm aici, căci sunt foarte trebuincioase în gospodărie și suntem siguri că veți pune ideile în aplicare, așa cum am făcut-o și noi:

  1. Cu flori proaspete de lavandă sau flori uscate puteți face diverse aranjamente în casă. Culoarea lor purpurie bucură sufletul, iar decorarea casei cu lavandă ne calmează și ne armonizează stările.
  2. Dar prezența lor în camerele unde locuim nu este doar estetică, ci și practică. Levănțica este un minunat odorizant pentru aerul din încăperile închise.
  3. De asemenea, un aranjament cu lavandă așezat într-un colț de cameră va asigura și lipsa insectelor, deoarece parfumul de lavandă alungă țânțarii, furnicile, puricii, afidele și gândacii.
  4. Dacă trandafirii din grădină sunt atacați de insecte sau furnici, trebuie doar să plantați lavandă în preajma trandafirilor și cu siguranță nicio gâză nu se va mai apropia de ei.
  5. Un buchețel de flori uscate de lavandă poate fi luat și în mașină atunci când plecați în concediu.  Insectele sunt aducătoare de usturime și proastă dispoziție, sunt enervante și ne pot strica o zi frumoasă. Lăsați lavanda din preajma voastră, și fiți siguri că nicio bâzâitură și înțepătură nu vă va strica relaxarea.
  6. Untitled-3Lavanda poate fi prezentă și în bucătărie, condimentându-ne mâncarea. Trebuie doar să amestecați florile uscate de lavandă cu cimbru (proporția trebuie să fie 1:5), astfel mâncarea va căpăta un gust rafinat și delicios. În plus, levănțica ajută și la digestie, ea este adăugată deseori în mâncarea persoanelor supraponderale pentru a-i ajuta să scadă în greutate.
  7. Dacă aveți probleme cu moliile, atunci lavandă vă poate ajuta. Trebuie să o așezați în săculețe de pânză printre haine și s-o frământați zilnic, astfel mai mult ulei volatil se va degaja, alungând aceste insecte dăunătoare pentru haine. RO

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.