7 plante care te ajută în tratatarea migrenelor

7 plante care te ajută în tratatarea migrenelor

Dacă în articolul anterior am vorbit despre ce sunt migrenele și care sunt cauzele apariției lor, astăzi îți vom prezenta 7 plante care te ajută în tratarea lor.

Să începem:

Rozmarinrozmarin

Rozmarinul este o plantă promițătoare în gestionarea migrenei în mod natural. Deși în prezent nu există studii care să lege legătura directă cu durerile de cap, diferite cercetări au demonstrat eficacitatea plantei medicinale în tratarea durerilor și a circulației slabe, prin proprietățile sale antiinflamatorii – o caracteristică care sugerează că aceasta poate fi o modalitate eficientă de tratament pentru a gestiona migrenele.

Gingko Biloba

Într-un studiu publicat în 2009, s-a constatat că Gingko Biloba reduce în mod eficient frecvența și durata migrenei de tip aură. Studiul a implicat cincizeci de femei care sufereau de migrene cu și fără aure, iar pacientele au fost monitorizate timp de șase luni. După șase luni de la administrarea extractului de Gingko Biloba, a existat o scădere semnificativă până la o totală dispariție a migrenei de tip aură.

Menta

Un studiu mai vechi publicat în 1996 a constatat că aplicarea topică a uleiului de mentă a fost capabilă să reducă durerea asociată cu durerile de cap și tensiunea. De fapt, preparatul de mentă a fost la fel de eficace ca acetaminofenul, un medicament administrat în mod obișnuit pentru a gestiona durerea, avînd efect la fel de rapid, la 15 minute după aplicare. Spre deosebire de medicamentele de durere care sunt riscante mai ales dacă sunt administrate pe stomacul gol, nu s-au raportat efecte adverse la utilizarea mentei.

Brusturele

Brusturele a fost utilizat în mod istoric pentru a gestiona febra și diferite afecțiuni cum ar fi tusea, astmul și rănile deschise. Datorită proprietăților antispasmodice și antiinflamatorii, a fost studiat în 2004, studiu concentrat asupra capacității brusturelui de a reduce frecvența atacurilor de migrenă. Studiul a constatat că extractul din plantă a fost bine tolerat ca o terapie preventivă pentru migrene.

Ardei roșu iute

Acesta a fost mult timp studiat ca analgezic eficient, iar în 2003 Fusco a constatat că aplicarea nazală a fost capabilă să trateze eficient migrenele. În timp ce participanții la studiu au raportat o senzație inițială de arsură la aplicarea locală, aceasta a fost tolerată. Cercetătorii au concluzionat că aplicarea nazală a ardeiului roșu iute poate fi utilizată în gestionarea migrenei cronice.

Valeriană

Valeriana este populară în folosire sa ca tratament pentru insomnie și anxietate, care sunt considerate declanșatoare ale migrenei. Consumul de valeriană poate fi un agent profilactic eficient, dacă ai probleme cu somnul, din cauza capacității sale de a reduce timpul necesar pentru a adormi și de a îmbunătăți calitatea somnului.

Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți de reducere a severității migrenei și ajută la prevenirea greței și amețelii.

 

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.