7 fructe pe care nu trebuie să le ratezi toamna aceasta!

7 fructe pe care nu trebuie să le ratezi toamna aceasta!

fructe de toamna

Suntem de părere că fructele trebuie consumate proaspete. Atunci când le este timpul, când se coc. De ce? Pentru că au cel mai bun gust și sunt pline de vitamine și minerale. Nu se compară cu fructele din congelator sau cele din conservă.

Și cum să nu le consumi când le găsești pe toate tarabele și în toți copacii de la țară?

Strugurii

Strugurii conțin multe vitamine și minerale importante, inclusiv mai mult de un sfert din doza zilnică recomandată de vitamine C și K. De asemenea, sunt bogați în antioxidanți, compuși ai plantelor benefice care pot proteja împotriva condițiilor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile cardiace.

Merele

Merele sunt o sursă bună de fibre și vitamina C. Ele conțin și polifenoli, care pot avea numeroase beneficii pentru sănătate. De altfel, tipul de fibre din mere hrănește bacteriile bune și poate fi motivul pentru care acestea protejează împotriva obezității, a bolilor de inimă și diabetului de tip 2.

Perele

Perele sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, care sunt benefice pentru sistemul imunitar, deoarece stimulează producția de celule albe din sânge. Mai sunt cunoscute pentru stimularea sistemului imunitar ajutând la prevenirea bolilor cum ar fi răceala obișnuită, gripa și alte boli ușoare.

Gutuile

Consumul regulat de gutui este benefic pentru cei care suferă de boli hepatice și oculare. În China, semințele de gutui înmuiate și fierte sunt folosite pentru a pregăti un jeleu, care poate calma problemele oculare, durerile gâtului și inflamația membranelor mucoase.

Prunele

Prunele și sucul de prune pot fi eficiente pentru ameliorarea constipației din cauza conținutului lor de fibre și sorbitol. Au și câteva proprietăți de care pot beneficia sănătatea oaselor, prin prevenirea sau inversarea pierderii osoase, ceea ce poate reduce riscul unor afecțiuni precum osteoporoza.

Nucile

Nucile sunt o excelentă sursă de vitamine și minerale. Acestea includ cupru, acid folic, fosfor, vitamina B6, mangan și vitamina E. Fiind o sursă bogată de antioxidanți și grăsimi sănătoase, acestea pot reduce, de asemenea, câțiva dintre factorii de risc pentru bolile de inimă, mai ales atunci când sunt combinate cu alte obiceiuri de viață sănătoase.

Castanele

Funcției cerebrale și cognitive sunt îmbunătățite într-un număr mare de moduri prin consumul de castane. În primul rând, aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt bogate în vitamine din familia B (de exemplu, folat, riboflavină, tiamină) care sunt direct legate de dezvoltarea și funcția neurologică corespunzătoare. În plus, potasiul găsit în castane poate crește fluxul sanguin la nivelul creierului și poate ajuta sănătatea sistemului nervos bun, crescând astfel concentrația, retenția și memoria.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.