6 sfaturi pentru călcâie fine și picioare sănătoase

6 sfaturi pentru călcâie fine și picioare sănătoase

Factorii care stau la baza declanșării problemelor precum călcâie uscate sau picioare urât-mirositoare sunt fie de la lipsa hidratării corespunzătoare a pielii sau de statul în picioare pe o perioada îndelungata ori unele afecțiuni precum cele de natura dermatologica, diabetul sau obezitatea.

De asemenea,  dietă nepotrivită poate fi responsabilă pentru apariția călcâielor crăpate, mai ales atunci când în organismul nostru exista un deficit de vitamine și minerale .

Nu ai nevoie de un tratament scump pentru a-ți îngriji de picioarele. Petrecând doar câteva minute pe zi în îngrijirea picioarelor și alegând pantofii potriviți,  poți avea călcâiele fine și sănătoase. Aceste idei te pot ajuta:

 

Fă-ți un obicei în a-ți spăla picioarele (și între degetele de la picioare!) în mod regulat. Asigură-t că ți -ai uscat picioarele complet, inclusiv între degetele de la picioare. Astfel, reduci problemele de tipul piciorul atletului, mirosul, bacteriile și ciupercile.

Hidratează-ți picioarele după spălare. În anotimpurile reci pielea este mai uscată, de aceea trebuie să o hidratezi de mai multe ori pe zi.

Alternează încălțămintea pe care o porți în fiecare zi. Acest lucru poate însemna că ai două perechi de papuci pe care îi porți în viața de zi cu zi în același, dar pantofii au nevoie de timp pentru a se aerisi și pentru a evita declanșarea mirosului piciorului sau a infecțiilor. De asemenea, schimbă-ți șosetele sau ciorapii mai mult de o dată pe zi. Dacă ai o problemă cu picioarele urât-mirositoare, înmoaie-le într-un amestec de oțet și apă.

Cumpără-ți papuci seara. Picioarele se umflă în timpul zilei, iar dacă pantofii ți se potrivesc după-amiaza, când picioarele sunt un pic mai umflate, poți fi sigură că vor fi mereu confortabili.

Picioarele tale nu ar trebui să te doară niciodată. Pantofii tari, rigizi pot distorsiona forma de degetelor si produc umflături dureroase. Dacă porți tocuri înalte, alege tocurile care sunt late, stabile și nu depășesc doi centimetri.

Fii precaută când mergi să îți faci pedichiura la salon, curățenia cuvei și a instrumentelor este vitală.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.