6 Semne care îți arată că ai nevoie de Calciu

6 Semne care îți arată că ai nevoie de Calciu

 

Calciul este un mineral esențial care este cel mai bine cunoscut pentru rolul său important în menținerea sănătății oaselor. Organismul nostru mai are nevoie de calciu să stabilizeze tensiunea arterială, să reglementeze secreția hormonală și să transmită corect semnalele nervoase. Când suferi de deficiență de calciu, apar anumite simptome.

Pielea uscată

Hipocalcemia este vizibilă pe piele. Această afecțiune face de obicei pielea să arate uscată. De asemenea, s-a descoperit că deficitul de calciu are o legătură strânsă cu dezvoltarea problemelor cutanate, cum ar fi eczema și psoriazisul.

Oboseala

De regulă, o deficiența de calciu din organism afectează sănătatea fizică per total. Dacă te confrunți cu oboseală extremă, cu letargie, cu lipsa de energie sau cu un sentiment constanta de leneveală, renunță la băuturile energizante și încercă să te concentrezi asupra echilibrării dietei.

Depresia

Se pare că calciul este, de asemenea, esențial pentru a-ți regla starea de spirit. Acest element este un sedativ natural care produce efecte calmante și relaxante. Cu cât consumi mai puțin calciu, cu atât te vei simți mai deprimat și mai irascibil.

Îmbolnăvirea frecventă

Calciul joacă un rol important în menținerea unui sistem imunitar sănătos, deoarece ne ajută organismul să lupte împotriva virușilor și a bacteriilor. O deficiență de calciu reduce rezistența organismului împotriva atacurilor patogene și, ca urmare, ne îmbolnăvim, răcim, tușim și strănutăm mai des.

Unghiile fragile

Ca și oasele, unghiile tale au de asemenea nevoie de o anumită cantitate de calciu pentru a-și menține integritatea. Deci, când suferi de o deficiență de calciu, unghiile devin excesiv de uscate, slabe și predispuse la exfoliere și despicare. Unghiile slabe nu sunt suficient de groase pentru a rezista la orice impact și se pot rupe adesea în timpul celor mai simple activități de zi cu zi.

Crampele musculare

Crampele musculare ce apar mai ales noaptea pot fi unul dintre simptomele precoce ale deficienței de calciu. Crampele pot fi urmate de dureri musculare în timp ce te miști. Durerile pot chiar să progreseze cu timpul în spasme la nivelul mușchilor de pe tot corpul.

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.