6 plante care accelerează metabolismul

6 plante care accelerează metabolismul

plante

Ierburile nu numai că adaugă aromă și culoare preparatelor noastre, dar aduc și beneficii remarcabile pentru sănătate. Aceste frunze delicioase au proprietăți antioxidante naturale, uleiuri esențiale și vitamine care, a fost demonstrat de știința modernă, sunt stimulatoare de sănătate. Unul dintre beneficiile notabile oferite de aceste plante este accelerarea procesului metabolic. Aceste ierburi accelerează metabolismul pentru a arde mai rapid caloriile și grăsimile.

Iată, așadar, plantele care au efect împotriva obezității:

Pătrunjelul

Este un diuretic natural care ajută la reducerea poftei de mâncare și la reducerea poftelor alimentare. Pătrunjelul este bogat în vitaminele A, B și C și fier.

Menta

Această plantă de răcire și calmare acționează ca un supresor natural al foamei. Stimulează funcționarea sistemului digestiv și ajută reducerea poftei de mâncare și la creșterea sentimentului de sațietate după masă.

Fenicul

Feniculul este o altă planta diuretică care suprimă apetitul și scade retenția de apă în organism. Această planta poate accelera metabolismul prin arderea eficientă a grăsimilor și a zahărului – care sunt eliberate în sânge pentru a fi utilizate ca energie. Un studiu coreean a relevat eficacitatea ceaiului de fenicul în suprimarea apetitului pentru mâncare la femeile supraponderale.

Salvia

Salvia este folosită pentru a ajuta la scăderea în greutate datorită proprietăților sale stimulatoare și diuretice. Consumul zilnic de ceai din frunze de salvie te poate ajuta în eliminarea toxinelor din organism și la creșterea ratei metabolice, toate acestea fiind foarte importante în ceea ce privește scăderea în greutate.

Oregano

În 2016, Journal of Oil Research a menționat ulei de oregano drept unul dintre uleiurile esențiale care are proprietăți potențiale anti-obezitate. Studiul s-a axat pe uleiurile esențiale derivate din plante care conțin compuși organici volatili și care au efecte asupra obezității.

Păpădia

Această buruiană are beneficii de scădere în greutate, ajutând la încetinirea digestiei. Îți poți menține o greutate sănătoasă consumând frunze de păpădie ca parte a unei salate.

Păpădia este bogată în vitaminele A, C și E și conține minerale precum fierul și potasiul. Ea mai conține un compus numit taraxacină, care se pare că are efecte anti-obezitate.

 

Să-ți fie cu folos!

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.