6 motive pentru care este bine să faci ordine în casă

6 motive pentru care este bine să faci ordine în casă

Odată cu venirea iernii, petrecem mai mult timp în casă. Dar nu te poți bucura de confortul dacă totul este în haos.

Punerea în ordine a lucrurilor din casă aduce efecte pozitive atât pentru minte cât și pentru corp.

Ți-am pregătit 6 motive pentru care este bine să faci ordine în casă.

  1. O locuință aglomerată îți poate afecta grav sănătatea

Să ne uităm la cealaltă parte a monedei – de ce e rău să ai o casă aglomerată. Se pare că efectele negative ale aglomerării pot fi mult mai grave decât crezi. Lucrurile excesive pot avea un impact asupra bunăstării fizice și mentale. Printre altele, pot provoca anxietate, afectează somnul, reduce puterea de focalizare și crește stresul oxidativ. Aceasta este o combinație neplăcută de lucruri pe care dorești să le eviți.

 

  1. Ordonarea îți va curăța mintea

Dacă locuința ta este dezordonată, probabil reflectă haosul din mintea ta subconștientă, afectându-ți capacitatea de a rămâne concentrat. Dezordinea limitează, de asemenea, capacitatea de a procesa informații. Punerea în ordine a spațiului fizic și eliminarea lucrurilor inutile te poate ajuta să îți faci curățenie în minte minte.

Pe măsură ce începi să te desprindezi de posesiunile materiale și pui mai multă importanță pe oameni și experiențe, vei simți un sentiment de libertate care poate da dependență. J

 

  1. Reduce stresul și anxietatea

A trăi într-un spațiu aglomerat poate fi drenat mental, deoarece este aproape imposibil să ignorăm sarcinile rămase neterminate. Acest lucru creează stres constant la un nivel scăzut, care ne poate diminua energia, poate genera sentimente de copleșire și afectează sistemul imunitar de-a lungul timpului.

 

  1. Organizarea spațiului îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv

Organizarea spațiului în care trăiești poate duce la dispariția unor simptome precum balonarea, refluxul, digestia slabă și inflamația. Acest lucru poate fi atribuit conexiunii intestin-creier: pe măsură ce nivelul de stres scade și mintea devine mai puțin aglomerată, corpul are mai multă energie și mai puțin stres oxidativ. Procesele de detoxifiere funcționează bine, iar microflora este în echilibru – toate substanțele nutritive minunate pe care le introduci în corpul tău sunt absorbite și livrate la locul potrivit.

 

  1. Dezordinea te poate face să te simți permanent obosit

Un studiu efectuat de Universitatea Princeton a constatat că persoanele cu o locuință aglomerată au înregistrat o epuizare crescută ca urmare a extinderii energiei mentale asupra stresului cauzat de un mediu murdar. În plus, din moment ce mizeria face mai dificilă concentrarea și procesarea informațiilor, vei consuma mai multă energie în efectuarea sarcinilor zilnice.

 

  1. Dezordinea influențează negativ abilitățile de luare a deciziilor

Același studiu de la Universitatea Princeton explică faptul că conștientizarea și agitația existenței aglomerării existente îți vor îngreuna starea mentală. Acest lucru te poate face să fii mai frustrat și este posibil ca deciziile pe care le iei să fie diferite de cele pe care le-ai fi luat dacă avea mintea limpede.

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.