6 Beneficii ale consumului de murături

6 Beneficii ale consumului de murături

  1. Sursă foarte bună de antioxidanți

Murăturile conțin antioxidanți naturali găsiți în fructele și legumele proaspete. Iar în timp ce gătitul poate descompune unii dintre acești nutrienți sensibili la căldură, procesul de fermentație păstrează profilul nutrițional și puterea antioxidantă. Sucul de mărar – saramura (moarea) – se mândrește cu cantități și mai mari de antioxidanți C și E.

  1. Îmbunătățește digestia

Probioticele sunt acele bacterii prietenoase care sunt prezente în sistemul nostru digestiv. Aceste bacterii ne ajută de fapt în digestia alimentelor. Uneori, datorită utilizării antibioticelor, împreună cu bacteriile invadatoare, aceste bacterii prietenoase sunt ucise. Scăderea numărului lor poate provoca probleme digestive care pot fi rezolvate prin consumul murăturilor făcute fără utilizarea oțetului. În mod natural, murăturile fermentate în sare încurajează creșterea acestor bacterii prietenoase, care vor completa numărul lor în sistemul nostru digestiv și ne vor restabili sănătatea.

  1. Ajută la ținerea sub control a diabetului

Adăugarea alimentelor murate și fermentate la mese ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

  1. Creează imunitate

Conținând micronutrienți vitali, murăturile sunt bogate în vitamine și minerale care protejează organismul împotriva mai multor boli. Poate întări oasele, sistemul imunitar, vindecă anemia și  protejează vederea.

  1. Tratează durerile musculare

Sucul de murături este cunoscut pentru tratarea durerilor musculare. Conform studiilor, cel care consumă 1 ml de zeamă de murături se recuperează mult mai repede decât cel care bea un pahar de apă curată.

  1. Ajută în timpul sarcinii

Femeile gravide au poftă de murături pentru motive reale. Greața și vărsăturile, care sunt atât de frecvente în primul trimestru de sarcină, pot fi ameliorate prin consumul de murături. Bolile de dimineață (chiar și mahmureala) pot fi tratate prin consumul de murături. Acestea, datorită gustului acru și sărat, îndepărtează greața și combate vărsăturile.

Atenție, însă! Aproape toate murăturile conțin o cantitate mare de sare. Nu numai că ajută la gust, ci și la conservarea murăturilor, acționând ca un antimicrobian, ferind legumele de bacteriile, drojdia și ciupercile nedorite. Totuși, consumul excesiv de sare prin murături poate provoca diferite probleme. De aceea, este recomandat consumul moderat.

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.