5 beneficii ale florilor asupra sănătății mentale

5 beneficii ale florilor asupra sănătății mentale

Știai că florile, este dovedit științific, au un impact pozitiv asupra sănătății noastre mentale?
Cu atât de mult stres în viața de zi cu zi și cu pericolul bolilor mintale care afectează atât de mulți oameni, ne place ideea că pur și simplu având mai multe flori în viața noastră ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății mentale. Iată câteva dintre motive:
Florile îl fac pe cel care le primește fericit mult timp după ce trece momentul primirii.
Nu este nici un secret că primirea de flori face ca oamenii să fie fericiți. Să ne amintim de emoțiile pe care le experimentăm atunci când dăruim flori: încântare, recunoștință, surpriză etc.
Există o neînțelegere comună legată de faptul că florile sunt doar pentru femei. Totuși știința ne spune altceva: și anume că florile sunt un cadou minunat pentru oricine din viața ta – chiar și pentru bărbați! Un studiu a arătat că 80% dintre persoanele care au primit flori au avut o schimbare pozitivă în starea lor de spirit care a durat zile. Nu este grozav să crezi că, pur și simplu, cumpărând pentru cineva flori, ai putea să-i faci ziua mai bună și să-i îmbunătățești întreaga săptămână?

Florile îl fac și pe cel care le dăruiește fericit.
Veștile devin și mai bune! Potrivit unui studiu, 88% dintre cei care au dat flori au raportat sentimente pozitive. Așadar, florile sunt un cadou care nu numai că îl face pe destinatar super fericit, ci crește și fericirea dăruirii.
Oferirea de flori ajută și la construirea unei percepții pozitive asupra unei persoane. Cercetările arată că oamenii care dau flori, în comparație cu o serie de alte cadouri, sunt percepuți ca inteligenți emoțional, grijulii și de succes. Ca și cum acest lucru nu este suficient de convingător, un alt studiu a arătat că atât bărbații, cât și femeile care dau flori, sunt percepuți ca fiind puternici, capabili, fericiți și curajoși.
Florile sunt văzute ca un dar emoțional și plin de grijă, care arată bunătate și considerație pentru sentimentele celorlalți. Sunt sigură că toți vrem să ne încadrăm în această categorie de oameni.

A fi în jurul florilor ajută la menținerea fericirii pe termen lung.
Nu ne gândim cu adevărat la acest lucru în acel moment în care dăruim flori și primim un zâmbet uriaș. Dar impactul florilor merge mult mai departe de ​​acest moment al primirii și, de fapt, florile au un impact pozitiv pe termen lung asupra stării de spirit. Un studiu a arătat că, atunci când sunt expuși frecvent la flori, oamenii au raportat niveluri mai scăzute de depresie, anxietate, niveluri de stres mai scăzute, niveluri mai mari de bucurie și un sentiment mai puternic de satisfacție în viață. Asta e destul de uimitor. Cu viețile noastre aglomerate, cu birourile și cu aranjamentele de viață urbane, majoritatea oamenilor nu au la fel de mult contact cu natura așa cum ar dori. Este minunat să credem că prin a avea flori la domiciliu sau la birou putem să aducem puțină natură în lumea noastră și multe emoții pozitive. Cercetările sugerează că cel mai bun loc unde putem pune flori este fie în bucătărie, fie în baie, zone cu trafic intens, unde cei mai mulți oameni se pot bucura de prezența lor. De asemenea, așezarea florile în dormitor, astfel încât să le poți vedea atunci când te trezești, te ajută să ai un început de zi pozitiv.

Florile și plantele din birou îți aduc inspirație
Dovezile arată că lucrul în jurul florilor și plantelor ne face mai productivi. Un studiu american a constatat că bărbații și femeile aveau mai multe idei bune, gândire inovatoare și abilități mai eficiente de rezolvare a problemelor atunci când se aflau într-un mediu cu flori și plante proaspete. De asemenea, s-a  descoperit că bărbații (și noi vom asuma și pentru femei) au reușit să genereze 30% mai multe idei într-un birou cu flori, spre deosebire de un birou care era gol și plictisitor.
Deoarece mulți oameni petrec ore lungi la locul de muncă, singura expunere la natură și verdeață pe care cineva o poate avea într-o zi este prin plantele de birou. Spațiile verzi sunt cunoscute pentru reducerea nivelulului de stres într-un mediu și prin faptul că ajută oamenii să se simtă în siguranță și relaxați.

Florile creează legătura dintre oameni.
În ultima vreme vorbim despre modul în care oamenii se deconectează unul de la celălalt, iar ratele de singurătate cresc. Stăm în spatele calculatoarelor și ne conectăm digital, dar nu este același lucru. Veste bună … florile pot ajuta și aici! Florile sunt o modalitate excelentă de a face o conexiune intimă – vorbim de intimitatea dintre prieteni, familie, colegi, vecini și chiar acte aleatorii de bunătate față de străini.
Prin așezarea florilor în casă  sau în camerele în care vizitatorii le pot vedea, creezi un mediu mai primitor. Florile oferă adesea un punct de plecare a discuției, pe măsură ce oamenii îi admiră prospețimea și frumusețea.

Un lucru este sigur, florile fac ca oamenii să se conecteze mult mai ușor și să-și comunice emoțiile care, uneori, sunt atât de greu de spus prin cuvinte.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.