5 beneficii ale creșterii florilor și a plantelor

5 beneficii ale creșterii florilor și a plantelor

Când ne gândim la viața plantelor, nu asociem plantele cu viața, ci mai mult cu viața plantei. Te-am pierdut? Ceea ce vreau să spun este că plantele sunt de fapt mult mai strâns legate de ființa noastră decât ne-am dat seama.

Plantele nu numai că susțin viața prin consumarea lor, ci curăță aerul și produc oxigen. Frumusețea lor este înălțătoare. Acestea oferă umbra, o casă, mâncare și un adăpost pentru un număr de specii de insecte și animale, necesare supraviețuirii noastre. Inclusiv viața noastră.

Știm cu toții că salatele, verdețurile și legumele sunt bune pentru noi la nivel fizic, dar ceea ce cam trecem cu vederea sunt atribuțiile lor pozitive la nivel natural … acel regat interior în care trăiesc lucrurile reale.

    • Relații mai bune

Da, aspectul spiritual al relației noastre cu plantele. Fascinant, într-adevăr. Lista beneficiilor derivate dintr-o relație simbiotică cu lumea naturală nu mai poate fi trecută cu vederea.
Este esențial să fii în acord cu mediul în care trăiești pentru a avea o viață mai armonioasă și mai fericită, iar plantarea în jurul tău a arbuștilor, plantelor și florilor este un pas excelent pentru a aduce armonia în viața ta.
Dacă nu reușești să plantezi și să lucrezi singură , cumpără-ți de la o pepinieră locală sau de la magazinul preferat de plante. Având plante vii în jurul tău duce la îmbunătățirea calității vieții noastre din mai multe motive. Cercetările arată că persoanele care petrec mai mult timp în jurul plantelor au relații mai bune cu ceilalți, deoarece sunt mai capabili de compasiune – așa că murdărește-ți mâinile, cei dragi îți vor mulțumi.

    • Vindecare mai rapidă

Studiile au demonstrat că față de pacienții spitalizați, cei care se recuperează la domiciliu cu plante vii în imediata lor apropiere au cunoscut o recuperare accelerată, s-au simțit mai bine mai devreme și s-au întors la viața lor obișnuită cu mai puține efecte secundare decât cei care nu aveau plante vii în jurul lor.

    • Îmbunătățirea memoriei și a puterii de concentrare

În plus, față de efectele calmante pe care le obținem atunci când suntem înconjurați și lucrăm cu plante (chiar și pentru o scurtă perioadă de timp), s-a dovedit, de asemenea, că având responsabilitatea creșterii și îngrijirii unei plante, apar afecte remarcabile în îmbunătățirea memoriei.

    • Plantele ne fac mai fericiți

Când suntem înconjurați de frumusețea naturală a florilor, este dovedit că nivelul nostru de stres scade, ne simțim plini de dragoste, iar gândurile noastre tind să fie mai optimiste.
Plantele sunt bune pentru ochi și suflet. Nu numai prin frumusețea estetică pe care o prezintă, ci și vibrația lor de culori și, în mare măsură, aroma lor, pot induce o stare pe care o putem descrie în siguranță ca fiind euforică. Parfumurile sunt cunoscute de mult pentru că declanșează amintiri plăcute și pentru că induc un sentiment general de bunăstare.
Acest lucru oferă un nou înțeles termenului flower-power!

    • Hrană și medicament

Într-o societate permanent conștientă de sănătate, oamenii merg într-o direcție mai naturală. Toate vitaminele, mineralele și antioxidanții de care avem nevoie pentru a rămâne sănătoși se găsesc în interiorul legumelor, fructelor și a plantelor.
În cazul în care spațiul și timpul sunt limitate, ia în considerare o grădină simplă și mică în care să îți crești ierburile și florile.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.