5 alimente toxice pentru pielea ta

5 alimente toxice pentru pielea ta

Uneori, lucrurile pe care le iubim pot fi de fapt dăunătoare. Și este cu adevărat trist când consecințele nu te lasă să ieși undeva sau, mai neplăcut, te fac să te simți rău.

Pentru a evita aceste sentimente neplăcute și pentru a avea un aspect sănătos, îți prezentăm câteva feluri de mâncare pe care le-ai putea reduce sau exclude complet din rația alimentară.

Alcoolul

Consumul de alcool este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face pentru pielea ta. Din păcate, după ce sentimentele euforice pe care le ai în timpul consumului de alcool se estompează, vei rămâne cu multe efecte secundare. În primul rând, alcoolul provoacă tulburări hormonale care conduc la acnee. În al doilea rând, îți slăbește sistemul imunitar prin înlocuirea bacteriilor foarte importante din intestine, microbiota. În al treilea rând, alcoolul deshidratează pielea și te face să arăți umflată.

Prăjiturile din orez

Probabil ești surprinsă să aflii că acest presupus aliment „sănătos” este de fapt dăunător. Prăjiturile de orez pot duce la ridurile pe piele și pot chiar influența funcția creierului. Este ușor să le consumi, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. În al doilea rând, dacă verifici eticheta nutrițională pe spate, vei vedea că prăjiturile de orez constau dintr-o mulțime de nimic și chiar dacă găsești un ingredient sănătos, va exista doar o mică cantitate.

Dar dacă îți plac cu adevărat de prăjiturile de orez și nu poți renunța la ele, ia în considerare alegerea celor care conțin semințe de in și adaugă germeni, roșii sau orice altă legume preferată, astfel încât să obții grăsimi nesaturate sănătoase, calciu și fier.

Lactatele

Dacă mănânci lapte și încă te lupți cu acneea, această informație îți poate fi de ajutor. În primul rând, laptele de la vaci conține un hormon de creștere care exacerbează glandele ăielii și îți face pielea mai puțin uleioasă. Ca urmare, devii mai predispusă la erupții. În al doilea rând, există o mulțime de lapte de calitate scăzută, deoarece vacile sunt hrănite cu porumb modificat genetic și soia. În timpul prelucrării laptelui, laptele se deteriorează datorită ultra-pasteurizării, evaporării, curățării și așa mai departe. Toate acestea creează condițiile perfecte pentru acnee. În al treilea rând, 75% din populația lumii este intolerantă la lactoză, iar această intoleranță poate duce la apariția acneei și a eczemelor.

Carnea procesată

Unul dintre motivele pentru care ai putea avea o piele umflată, mai ales după ce ai vizitat un restaurant, s-ar putea datora consumului de carne prelucrată. Mai întâi, în carnea procesată, cum ar fi șuncă sau mezelurile, există o cantitate mare de sodiu, acesta ar putea fi motivul pentru care te simți umflată. În al doilea rând, aceste tipuri de carne conțin, de asemenea, nitriți, care distrug colagenul și elastina în piele.

Sucul natural

Cine nu iubește sucul? Mai ales când se consideră că este mult mai sănătos decât cel carbogazos. În primul rând, sucurile conțin la fel de mult zahăr, iar acest zahăr descompune colagenul în piele și îl face dur. În al doilea rând, sucurile nu au fibre și acest lucru înseamnă că ceea ce bei nu hrănește pielea cu substanțele nutritive necesare. În al treilea rând, iubitorii de mască de suc de lămâie sunt predispuși la potențială arderea chimică. Dacă ieși la soare, sucul de lămâie îți poate afecta permanent pielea.

Poți amesteca fructele și legumele în smoothie-uri pentru a te asigura că organismul tău obține toate vitaminele și mineralele bune. Dar ar fi mai bine să consumi fructe întregi, astfel încât să obții antioxidanții și vitaminele care se găsesc în mod natural în fructe.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.