3 Principii de bază pentru a-ți menține sănătatea în mod natural

3 Principii de bază pentru a-ți menține sănătatea în mod natural

Sănătatea naturală poate fi menținută și întreținută dacă respectăm câteva principii de bază ale îngrijirii ei. Aceste principii nu sunt dificile sau greoaie de urmat, dar necesită o voință puternică. Ele trebuie adoptate înainte ca organismul să-și piardă starea de echilibru.

Stilul nostru modern de viață este astăzi cel mai mare dușman al sănătății noastre. Am dezvoltat o structură socială nesănătoasă nu numai pentru societate, ci și pentru sănătatea naturală a corpului și a minții noastre.

  1. Crearea unei obișnuințe în programul de somn.

Somnul, conform legii naturii ,poate avea o serie de efecte pozitive asupra sănătății și stării noastre. Ceasul sistemului nostru (sau microprocesorul) este configurat în mod natural la ceasul naturii, adică noaptea,când corpul nostru tinde să se odihnească sau să doarmă, iar în timpul zilei, după răsăritul soarelui, corpul nostru este configurat automat să funcționeze. Astăzi, stilul nostru de viață nesănătos tinde să reconfigureze artificial acest ceas natural al corpului.

  1. Evită obiceiurile nesănătose din alimentație.

Obiceiurile noastre alimentare s-au schimbat și ele în timp. Nu voi discuta despre nutriția și calitatea slabă și nesănătoasă a alimentelor pe care le mâncăm astăzi, în acest articol. Astăzi mâncăm mâncare fără o dorință naturală sau apetit pentru mâncare, mâncăm pentru că vrem să mâncăm sau e timpul să mâncăm ori pentru că trebuie să oferim o anumită hrană corpului nostru. Chiar dacă calitatea alimentelor pe care le mâncăm este cea mai bună și produsă din punct de vedere ecologic, cerințele corpului nostru astăzi în stilul de viață modern nu sunt aceleași ca în trecut. În ziua de azi, a mânca bine nu înseamnă neapărat că devii mai sănătos, dar exact opusul este adevărat pentru sănătate.

Astăzi umplem motorul corpului (sistemul corpului) cu combustibil (alimente) în momentul în care motorul nu o cere și combustibilul pe care îl oferim corpului nostru nu este combustibilul potrivit pentru sănătatea și bunăstarea acestuia. Este cum ar fi alimentarea unui motor pe benzină cu cărbune. Slavă Domnului că trupul nostru nu este creat de un om, ci o minune a naturii.

  1. Ascultă-ți corpul!

Nu ignora semnele de avertizare și durerile. Corpul nostru ne vorbește prin semnale și semne într-o formă fizică, mentală sau emoțională. Ascultarea corpului înseamnă că ești capabil să recunoași când nu te simți bine și să faci pașii necesari pentru a te face mai bine. Multe dureri și împunsături pe care le simțim provin din dezechilibrele musculare. Asigură-te că îți întinzi corpul în mod egal spre dreapta, spre stânga și spre față și spate. Chiar dacă ai dureri pe o singură parte, ar trebui întotdeauna să te întinzi pe ambele părți. Atunci când faci o întindere, poziția adecvată ajută la scăderea etanșeității și la creșterea mobilității totale, reducând la minimum durerile. Deplasează-te cât mai adânc posibil în fiecare întindere pe care o execuți, dar oprește-te înainte de a ajunge la un punct de disconfort. Întinderea ar trebui să creeze tensiune în timpul mișcării și, ulterior ei, o ușurare.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.