10 semne că ești deshidratată. Nu le ignora!

10 semne că ești deshidratată. Nu le ignora!

Viața de pe Pământ, așa cum o știm, ar fi imposibilă fără apă. Acesta este un fapt necontestat. Nimic nu este mai bine venit atunci când îți este foarte sete sau când ești deshidratată decât un pahar mare de apă curată și rece.
Teoretic, toată lumea a auzit de regula standard atunci când vine vorba de consumul de apă, care este de a bea opt pahare de apă pe zi pentru a rămâne hidratați, dar de la teorie la practică e drum lung.

Când nu bem suficientă apă, corpul și sănătatea noastră încep să sufere atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Adesea suntem obosiți și cu adevărat indispuși, ne simțim lipsiți de energie, chiar și aspectul nostru devine mai mat și mai uzat.
Mulți oameni cred că fântâna tinereții presupune pur și simplu să fim hidratați 24 de ore din 7.
Așadar iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și care îți transmit că ai nevoie de apă:

Creșterea frecvenței cardiace.
Cu o cantitate mai mică de apă în organism, volumul sângelui scade și astfel crește frecvența cardiacă. Un alt impact pe care îl are lipsa hidratării este scăderea tensiunii arteriale în momentul în care schimbăm poziția corpului din așezat în picioare.

Durere de cap.
Durerile de cap și migrenele pot fi din cauza unei cantități mai mici de fluide corporale decât cele normale, dar poate fi tratată rapid cu apă potabilă.

Ameţeală.
Deshidratarea ușoară poate afecta comportamentul cognitiv al anumitor indivizi. Acest lucru poate duce la amețeli, probleme de concentrare și, în unele cazuri, probleme de memorie pe termen scurt.

Gura uscată/lipicioasă.
Lipsa apei poate duce la faptul că glandele salivare nu produc suficientă salivă, rezultând o senzație de gură uscată sau lipicioasă. Acest lucru mai poate face dificilă și înghițirea.

Respirația urât mirositoare.
Poate că semnul cel mai murdar când corpul are nevoie de mai multă apă este respirația ta care va începe să miroasă teribil. De fiecare dată când iei o gură de apă, ajuți la spălarea particulelor de hrană, a bacteriilor și a altor deșeuri care se află în gură. De asemenea, apa stimulează producția de salivă, care, în mod natural, are proprietăți antibacteriene și lucrează pentru prevenirea supraaglomerării bacteriilor.

Pielea și buzele uscate.
Pielea necesită cantități suficiente de apă pentru a rămâne în stare bună. Nivelurile scăzute de apă pot duce la transpirație mai puțină, ceea ce înseamnă că organismul nu poate elimina murdăria și uleiul acumulat pe piele. Din păcate, acest lucru crește șansele de psoriazis, eczeme și acnee. De asemenea, deshidratarea se poate manifesta prin uscarea buzelor.

Piele mai puțin elastică.
Lipsa de apă în organism va determina pielea să înceapă să devină strânsă, cauzând răni atunci când faci diverse mișcări, răni ce pot sângera.

Starea de foame.
Când simți că îți este foame, bea un pahar cu apă! Atunci când corpul este deshidratat, el trimite semnale false către creier că îți este foame, când, de fapt, ți-e sete. Ca o consecință a deshidratării, îți poate fi foame sau poftă de ceva sărat. Așadar, în loc să mănânci o pungă de chipsuri, bea apă cu lămâie.

Sete de lup.
Fiind unul dintre cele mai frecvente simptome, setea este modul în care organismul transmite că are nevoie de mai multe lichide. În acest moment îți vine să bei apă cu găleata sau chiar ți-e poftă de un suc carbogazos. Nu face asta! Ia un cub de gheață și lasă-l să se topească în gură sau bea apă cu înghițituri mici.

Reducerea și modificarea culorii urinei.
Dacă nu mergi la baie la fiecare câteva ore, probabil că ești deshidratată. Alimentarea sănătoasă cu apă necesită urinare regulată, de la 4 la 7 ori pe zi. Lipsa urinării ar putea provoca probleme deoarece urinarea este o modalitate a organismul de a elibera toxine.
Când vine vorba de culoarea urinei, cea având culoarea deschisă indică faptul că aportul de lichide este suficient, în timp ce urina de culoare închisă arată faptul că organismul tău este deshidratat.

Concluzia este clară: nu ignora niciodată semnele pe care ți le dă corpul! Dacă vrei să te simți și să arăți cât mai bine, TREBUIE să consumi o mulțime de apă!

P.S. Fii cu ochii pe pagina noastră de Facebook! Ți-am pregătit o surpriză!

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.