10 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta

10 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta

Pielea este interfața dintre noi și lumea exterioară. Ea nu numai că ne protejează toate organele, funcționând ca un scut, dar este și un bun indicator al felului în care suntem și avem grijă de noi. Iată 10 lucruri interesante despre ea:

1. Pielea măsoară 2 mp, însă are o grosime de numai câţiva milimetri (între 0.1 până la maximum 10 mm) şi cântăreşte între 10 şi 20 de kg, în funcţie de greutatea şi înălţimea fiecărei persoane.

2. Există cel puțin 5 tipuri de receptori în piele care răspund la durere și atingere.

3. Atunci când te tai cu hârtie doare atît de tare deoarece rana sângerează foarte puțin sau deloc, lăsând receptorii de durere ai pielii să se deschidă în aer.

4. Reducând consumul de sare, în special în cursul serilor, vei observa o diferență în umflarea pielii și în aspectul ei general.

5. Motivul pentru care iarba îți provoacă senzația de mâncărime este deoarece îți taie pielea cu marginile sale zimțate.

6. Făcând dușuri lungi și calde este foarte rău pentru pielea ta deoarece apa caldă înmoaie uleiurile naturale și le îndepărtează făcând astfel ca pielea ta să se usuce și să îți provoace disconfort prin mâncărimi.

7. Lipidele sunt grăsimi naturale ce mențin suprafața pielii hidratată și sănătoasă. Ele pot fi distruse de detergenți și alcool.

8. Pentru o piele sănătoasă ai nevoie în special de vitaminele A, D, C și E. Vitamina A, care poate fi luată din morcov, ajută la tratarea arsurilor provocate de soare și la tratarea celulitei. Vitamina D reduce petele, iar vitaminele C și E sunt antioxidante, ajută la regenerare și la încetinirea procesului de îmbătrănire.

9.   Pielea se reînnoiește singură la fiecare 28 de zile.
10. Uneori, schimbările apărute la nivelul pielii sunt un indicator bun al stării tale de sănătate.

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.