10 curiozitati despre ceai

10 curiozitati despre ceai

ceai verde sapun deja vuIubim fiecare cană de ceai. Ne răsfățăm în fiecare zi, iar în timp i-am învățat câteva secrete pe care vrem să vi le spunem și vouă. Primul secret și cel mai mare este în sapunul nostru „Vraja Ceaiului”, cu ceai verde, ceai negru și anason. Este de mare ajutor în lupta cu celulita, reface celulele si reda frumusetea si stralucirea pielii. Trebuie folosit la fiecare dus, insistand pe zonele cu probleme. După un tratament de doar două săptămâni vei vedea rezultatele,pielea va fi tonifiata si hidratată în același timp, revigorată și cu tonusul recăpătat. În plus, săpunul nostru are un parfum oriental, de frunză proaspat strivită intre degete, miroase ierbos, dulceag, usor picant.

bc4d231fcacf15705c266adf69d2dc7aCeaiul negru și ceaiul verde provin din aceeași plantă, Camellia, originară din China. În compoziția săpunurilor naturale ajută la eliminarea toxinelor din epidermă, neutralizând radicalii liberi. Acțiunea la nivelul pielii este astringentă, înviorând-o și oferindu-i strălucire. În profunzime, ceaiul negru intensifică arderea grăsimilor și împiedică îmbătrânirea prematură a pielii datorită vitaminelor E și C pe care le conține. Ceaiul verde tonifica și hidratează pielea uscată, având efect de întinerire. Antioxidanții din ceaiul verde ajută la ameliorarea daunelor pielii, reparând ridurile, petele și reducând aspectul de portocală din zonele sensibile. Prezența ceaiurilor în acest săpun asigură și o protecție solară pentru piele, micșorând efectele razelor UV asupra organismului. 

Iar acum, că să vă delectăm cu 10 curiozități despre frunzele de ceai. Așadar, știați că…

  1. Ceaiul a fost descoperit din întâmplare de către împăratul chinez Shen Nung? Ei bine, se pare că acesta a amestecat accidental apa fiartă pe care o bea cu frunze uscate care căzuseră din copac, aşa rezultând aromata licoare.
  2. 04e32e74b8c4ad49d441d98282a53cdaPliculeţele de ceai au fost inventate în secolul XX de catre un comerciant pe nume Thomas Sullivan din dorinţa de a depozita mai uşor ceaiul.
  3. În medie, intr-o zi, sunt consumate 3 miliarde de ceşti de ceai.
  4. Ceremonia ceaiului este asociată de cele mai multe ori cu Japonia, care a adus-o la rang de adevărată artă. Spre deosebire de ceremonia japoneză a ceaiului, cea chineză durează mai puţin, deoarece în acest caz accentul se pune pe savurarea băuturii. Britanicii au facut din servirea ceaiului prilej de socializare în timpul epocii victoriene. De aproximativ 300 de ani ceaiul în Marea Britanie se bea la ora 5.
  5. În Mongolia, ceaiul se bea cu lapte şi sare. Ruşii adaugă zahăr şi lămâie, sau lapte, miere, dulceaţă sau mirodenii. În India şi Sri Lanka se mai pun în ceai ghimbir, nucşoară, mentă, iar uneori ceaiul este fiert în loc să fie infuzat, ceea ce îi scoate şi mai mult în evidenţă aroma.
  6. Ceaiul negru conține jumătate din cantitatea de cofeină pe care o conține cafeaua.49952f1de67dbf83687050400a1a1041
  7. Este recomandat savuratul zilnic a 4 cești de ceai. Acest obicei îți oferă beneficiul optim. Ceaiul are de zece ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele şi este şi o sursa naturala de fluor, ceea ce ajuta la prevenirea cariilor si a bolilor gingivale.
  8. Ceaiul diminuează pofta de mâncare, ceea ce îl face ideal în diete.
  9. Când China a început să exporte ceai, cuvântul folosit pentru ceai, „ch’a”, a fost preluat de mai multe ţări. Asfel, portughezii l-au adoptat ca atare, „ch’a”, ruşii l-au numit „ceai”, hinduşii şi perşii îl pronunţau „cha”, arabii îi spuneau „shai”, iar turcii „chay”. Însă în dialectul din Fukien, cuvântul pentru ceai este „te”, iar negustorii străini care făceau comerţ în portul X’iamen din această zonă au preluat această variantă. De aceea, englezii numesc ceaiul „tea”, olandezii şi nemţii – „tee”, francezii „thé”, iar italienii, spaniolii, danezii, norvegienii şi suedezii folosesc cuvântul „te”.
  10. În România, termenul de „ceai” se referă, de obicei, la orice infuzie de plante, flori şi/sau fructe, indiferent dacă aceasta conţine planta ceaiului (Camellia sinensis) sau nu. De fapt, „ceaiul” de mentă, de exemplu, este doar o influzie, deoarece nu conţine frunze de ceai.

4a9a371301d97f223d13f744ad47e7a1SFAT: Știați că pentru a trata pungile de sub ochi puteți folosi 2 pliculețe de ceai verde infuzat pe care le-ați lăsat o oră la congelator? Pliculețele nu se țin mai mult de 10 minute, iar efectele se văd în minimum 10 zile de tratament.

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.