10 curiozitati despre cafea

10 curiozitati despre cafea

Capture2Cafeaua ne amintește mereu de dimineţile proaspete, scaldate in soare, dimineţile cu ferestre grele de lumina, care se rostogoleşte pana in suflet şi te umple de viaţa. Și aceeași senzație am reușit să punem și în săpunul nostru Déjà Vu “Café et Papillons”, care este dovada ca nu tot ce-i bun e musai sa fie ilegal, imoral sau sa ingraşe. Folosit nu doar dimineaţa, ci şi dupa o zi obositoare şi lunga, un duş cu acest sapun va deconecteaza trupul şi sufletul, umplandu-va de optimism şi curaj.

Partea mulatra, care conţine cafeaua, este un alint pentru piele, pentruCapture ca iţi va stimula circulaţia, ajutand la eliminarea apei şi a grasimilor din ţesuturi, diminunand astfel aspectul de coaja de portocala. Fiind şi uşor abraziva şi emolienta, caci conţine cafea proaspat macinata şi argila alba, va ajuta celulele de la suprafaţa epidermei sa fie oxigenate, conferindu-le un aspect uşor stralucitor şi fin. Totuşi, sapunul nu este puternic abraziv, fiind ingaduitor cu orice zona a pielii, chiar şi cu decolteul (a se evita doar in cazul in care aveţi pielea iritata, de asemenea şi unde aveţi aluniţe). Preţioasa cafea ajuta de asemenea şi la eliminarea mirosurilor neplacute, este recomandat sa-l folosiţi dupa ce aţi gatit bunataţi in bucatarie cu usturoi, peşte sau ceapa.

691066ad1ad55d660660535fa2c28dc8Cafeaua este un ingredient de baza in majoritatea produselor şi tratamentelor anticelulitice. Zaţul de cafea din partea superioara a sapunului ofera un gomaj placut, exfoliind foarte bine pielea, eliminand celulele moarte care impiedica pielea sa respire şi sa se regenereze. Este de altfel şi un remediu foarte bun impotriva firelor de par crescute pe sub piele daca se face un masaj bland, dar ferm in zonele cu pilozitaţi. Datorita proprietaţilor dezodorizante, acest sapun poate inlocui cu succes deodorantele din comerţ, parfumul cafelei tratand de asemenea şi migrenele. Nivelul PH-ului cafelei este foarte apropiat de cel al pielii, iar antioxidanţii prezenţi in cafea dau un strop de stralucire pielii.

Iar acum, să vă delectăm cu 10 curiozități despre cafea. Așadar, știați că…

1. În zilele noastre, cafeaua este cea mai populară băutura din lume după apă. Ea se află şi pe lista celor mai cunoscute mirosuri, alături de bere şi unt de arahide.
2. Cafeau a fost descoperită de capre, cu circa un mileniu în urmă, dupa ce un păstor a observat că turma lui a devenit deosebit de zburdalnică după ce caprele au mâncat din boabele maronii ale unui copac. Atunci, pastorul a gustat şi el din acele boabe şi a observat că acestea au un efect interesant, astfel că a decis să-i spună acest lucru unui imam, care a cules boabe, le-a uscat şi le-a pus în apă la fiert, dupa care a consumat din băutura respectivă, reuşind astfel să rămână treaz toată noaptea.
3. Primul magazin cu cafea a fost înfiinţat în Syria, în Damasc în anul 1530.00c5dd58966b7c3a204f03826ddd572b
4. Cafeaua a apărut abia în secolul al XVII-lea în Europa, fiind considerată la polul opus faţă de alcool, pentru că aducea limpezimea

gândirii şi agerimea minţii. În scurt timp, cafeaua devine băutura preferată a intelectualilor, a oamenilor de ştiinţă şi a preoţilor, fiind aprobată chiar şi de Papă.
5. Marele scriitor Honore de Balzac bea aproximativ 40 de cafele pe zi.
6. Beethoven era de-a dreptul fascinat de cafea şi număra câte 60 de boabe pentru a-şi pregăti o singură ceaşca de cafea perfectă.
7. Câteva ceşti de cafea băute pe zi protejează organismul împotriva bolilor de inimă.
8. Cafeaua te-ar putea ucide… daca bei circa 80 – 100 de ceşti una dupa alta.
9. Cafeina a fost pentru prima dată izolata din cafea în anul 1820. În forma sa pură, cafeina este o pudră albă, cristalină.
10. Cea mai scumpă şi rară cafea din lume se numeşte Kopi Luwak şi se obţine din excrementele unei specii de maimuţe. Mai exact maimuta mănâncă boabele unui anumit tip de arbore care sunt supuse unui interesant proces de transformare in laboratorul digestiv al animalului. Rezultatul, prelucrat la rândul lui, costa 500 euro/kg, însă anual se adună doar 50 kg de Kopi Luwak.

 

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.