10 cauze ale migrenelor

10 cauze ale migrenelor

Migrena este definită ca o durere intensă de cap, cu o durată de 4 până la 72 de ore și care are caracter recidivant. O persoană care are migrene, nu-și poate desfășura normal activitățile cotidiene. Cu toate că migrenele sunt neplăcute și interferă cu desfășurarea normală a vieții, nu produc leziuni pe termen lung.

Fazele migrenei:

 1. Faza de început

Cu câteva zile înainte de apariția migrenei, este posibil să simțiți constipație, schimbări de dispoziție neregulate, pofte de mâncare, gâtul rigid, sete crescută și urinări și căscat frecvent.

 1. Aura

Aura vizuală precede cefaleea tipică cu caracteristici migrenoase și este caracterizată prin tulburare de vedere (vedere încețoștă, neclară, scotoame, spoturi luminoase). Durata aurei variază cu fiecare persoană în parte, dar nu mai mult de 10-15 minute.

Aura senzorială începe ca o furnicatură sau ca o amorțeală prezentă la nivelul unui membru sau la amândouă cu durată de 10-20 de minute. Senzația se poate răspândi la nivelul feței și al limbii.

Un alt tip de aură poate cauza tulburări de vorbire tranzitorii, slăbiciune musculară la nivelul membrelor de o parte a corpului sau căderea pleoapei unilateral – aspect mai rar întâlnit.

 1. Migrena

Se manifestă cu: dureri într-o parte a capului, dureri care pulsează, sensibilitate la lumină, sunete și diferite mirosuri, vedere blurată, greață, stare de vomă, diaree și leșin.

 1. Faza finală

După trecerea migrenei poți simți stări de epuizare și euforie. După 24h de la atac poți experimenta confuzia, toane, amețeli, slăbiciune și sensibilitate la lumină și sunet.

 

Cauzele migrenelor:

 1. Hormonii

Cu două zile înainte de începerea menstruației până la câteva zile după aceea, unele femei pot prezenta migrene datorită schimbărilor la nivelurile hormonale ale corpului.

 1. Stresul

Un studiu publicat în 2013 de Radat s-a concentrat asupra stresului și a migrenei, în special asupra modului în care stresul a fost un factor de precipitare care trebuie luat în considerare atunci când se administrează migrenele. El a descoperit că stresul a declanșat migrene sau le-a făcut să se înrăutățească, mai ales în cazurile de stres cronic și tulburări de stres post-traumatic. Radat a concluzionat importanța terapiilor de gestionare a stresului pentru tratarea migrenelor.

 1. Calitate precară a somnului

Lipsa de somn produce niveluri ridicate de proteine ​​care stârnesc sistemul nervos și declanșează durere. O calitate precară a somnului a afectat foarte mult durerea și dizabilitatea asociată migrenei. Potrivit cercetătorilor, calitatea slabă a somnului ar putea provoca migrene și viceversa.

 1. Poziția incorectă a corpului

Poziția incorectă a corpului provoacă tensiune în spate, gât și umeri, ceea ce ar putea duce la dureri de cap. Un studiu a constatat că mobilitatea cervicală, postura și chiar mișcarea musculară facială ar putea declanșa migrene.

 1. Luminile puternice

Unul dintre factorii care declanșează migrenele sunt luminile strălucitoare. Factorii de mediu, în special lumina puternică a soarelui și lumina care clipește intermitentă sunt dintre cei mai mari declanșatori ai migrenei.

 1. Hipoglicemia

Ai auzit vreodată oameni spunând că o durere de cap, nu o durere la stomac, este un semn al foamei și deshidratării? De asemenea, zahărul din sânge scăzut poate fi responsabil pentru declanșarea migrenelor și a altor dureri de cap. Finocchi și Sivori în 2012 au descoperit că alimentele au fost un factor important de luat în considerare în cazul agravării migrenei. De fapt, sărirea sau servirea rapidă a meselor este un declanșator frecvent raportat la migrenă, potrivit rezultatelor studiului

 1. Exercițiile fizice care suprasolicită corpul

Migrenele induse de exercițiile fizice pot fi explicate prin modificările bruște ale fluxului sanguin către creier în timpul antrenamentului prelungit. Un articol publicat în NY Times raportează că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a afla ce mecanism cauzează migrenele în raport cu exercițiile fizice, dar efortul susținut în timpul unui antrenament este o posibilă cauză. Pe o notă similară, hipoglicemia în timpul antrenamentelor intense poate, de asemenea, să contribuie la apariția unei migrene.

 1. Zgomotul puternic

Pentru unii oameni, zgomotele puternice declanșează și / sau agravează migrenele.

 1. Umiditatea

O cameră fierbinte este un declanșator foarte frecvent al migrenei. De asemenea, schimbarea presiunii barometrice ca răspuns la umiditate este un declanșator raportat frecvent asociat cu debutul migrenei.

 1. Mirosurile puternice

Mirosul puternic din parfum, detergenții de uz casnic și odorizante de aer ar putea declanșa migrenă. Factorii de mediu joacă într-adevăr un rol important în declanșarea migrenelor.

 

Cu drag,

Déjà  Vu

Natura în mâinile tale!

Share with

Lasă un răspuns

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.