Your Cart
Your Cart is currently empty.
Sapun de casa sau sapun natural?
Săpunul de casă și săpunul natural sunt adesea folosite interschimbabil, dar există diferențe importante între ele:
Dacă îți dorești un produs mai pur și prietenos cu pielea și mediul, săpunul natural este adesea alegerea preferată!
Teama de produsele din comerț, de multe ori lipsite de transparență, îi face pe pasionații de îngrijire să caute rețete de săpun de casă. Alții preferă să se orienteze spre produse naturale, artizanale, care sunt însă realizate în condiții controlate.
Există multe diferențe între cele două abordări, iar noi, echipa de săpun natural Déjà Vu, am hotărât să le facem o trecere în revistă. Iată ghidul complet atunci când vrei să folosești numai produse blânde cu pielea ta.
Chiar dacă are multe calități deosebite și este natural, săpunul fabricat în casă se bazează în general pe grăsime animală. Acest lucru ar putea să nu fie pe placul persoanelor care urmează un stil de viață vegetarian sau vegan.
Realizarea produselor de îngrijire din ingrediente 100% vegetale e mai ușoară atunci când preparăm „la rece”. Și, deși acest lucru este realizabil și de un artizan care lucrează pe cont propriu, nu e ideal. Cel mai bine este ca săpunul natural și în întregime vegetal să fie elaborat într-un mediu controlat. O echipă întreagă trebuie să fie în spatele fabricării. De la artizani abili și până la chimiști, procesul este unul mult mai complex și asigură un plus de blândețe cu pielea ta.
Principala diferență între cele două metode este una intuitivă. Săpunurile care se produc „la cald” au la bază grăsimea de origine animală și sunt fierte. În general, nu durează mult să obții astfel de produse.
Procesul „la rece” este mai lung și mai anevoios. Spre exemplu, săpunul natural Déjà Vu necesită o perioadă de o lună în care să se usuce. Totuși, el vine cu avantajul că naturalețea sa este garantată. La fel și caracterul vegan, care nu este tocmai compatibil cu metoda „la cald”.
O parte mai puțin plăcută a săpunului preparat la rece este procesul de saponificare. Folosindu-se o bază tare – hidroxid de sodiu în general – apar îngrijorări cu privire la efectul asupra pielii. Însă uscarea îndelungată îndepărtează efectele cu potențial nociv. Mai precis, soda caustică (hidroxidul de sodiu) este folosită în procesul de saponificare, dar apoi se degajă. Astfel, ea nu mai este un element activ în săpunul artizanal, iar produsul poate fi folosit în deplină siguranţă.
În plus, există rețete care nu folosesc elementul bazic; din păcate, săpunurile rezultate au o durată de viață foarte redusă. Un produs cosmetic preparat la rece, în schimb, va rezista până la un an.
Ioana D. - Editor la DejaVuNatural.ro Ioana D. este editor și pasionată de produse naturale și wellness, având o experiență vastă în scrierea de conținut despre îngrijirea pielii, cosmetice naturale și stil de viață sănătos. La DejaVuNatural.ro, Ioana se ocupă de crearea și optimizarea articolelor despre ingredientele benefice din produsele noastre, ghiduri de îngrijire și recomandări pentru un ritual de frumusețe bazat pe natură. Cu o atenție deosebită pentru detalii și o abordare bazată pe cercetare, Ioana aduce informații valoroase despre beneficiile produselor noastre, ajutând cititorii să facă alegeri informate pentru sănătatea și frumusețea pielii lor. Inspirată de natură și pasiunea pentru sustenabilitate, Ioana promovează un stil de viață echilibrat, în armonie cu ingredientele pure și eficiente ale produselor DejaVuNatural.
Seturile de cadouri spa sunt alegerea perfectă pentru orice femeie din viața ta. Sunt atenții pli
Natural soaps are cleaning products made from natural ingredients, free from synthetic chemicals or
Handmade soap is a product crafted manually using only natural ingredients and traditional methods.
Leave a Reply